Σκοπιανό

Σε απελπιστική κατάσταση ο Σκοπιανός στρατός: Δεν έχουν να φάνε και είναι απλήρωτοι! - Οργανώσεις ζητούν την σύλληψη Ζάεφ

Σε απελπιστική κατάσταση είναι ο στρατός των Σκοπίων. Είναι να γελάει κανείς με ορισμένους. Αυτός ο στρατός σε λίγο χρονικό διάστημα θα μπει στο ΝΑΤΟ. Με τι όμως υποδομές;

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ μας λένε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι δεν έχουν τα βασικά. Βέβαια, η Δύση θέλει να μπουν τα Σκόπια στη Συμμαχία, με σκοπό να ανακοπεί η Ρωσική επέλαση στα Βαλκάνια. 

Ομως πρόκειται για φιάσκο, όπου εκεί οι Νίκος Κοτζιάς και Α. Τσίπρας έδωσαν τα πάντα στο κρατίδιο, στην ουσία παραχώρησαν το όνομα Μακεδονία για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ισχυρών.

Οι Σκοπιανοί στρατιώτες σε 30 πόλεις της χώρας επί τρεις εβδομάδες δεν έχουν πληρωθεί για τις μετακινήσεις τους, εργάζονται με παλιές στολές και υπάρχει έλλειψη τροφίμων.

«Είναι κρίμα να διατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ για ένα δημοψήφισμα, αφήνοντας περισσότερους από 8.000 στρατιώτες χωρίς στολές και αρβύλες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το VMRO-DPMNE.

Η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα παραδέχεται ότι ο στρατός δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά επισημαίνει ότι έχει παραμεληθεί εδώ και δέκα χρόνια, αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι οι στρατιώτες μένουν χωρίς μέσα για τη μετακίνησή τους και δήλωσε ότι οι μισθοί καταβάλλονται κανονικά και η επιπλέον εργασία, δεν αποζημιώνεται αντί για πληρωμή με ημέρες άδειας, αλλά πληρώνονται κανονικά οι υπερωρίες.

Η Ανεξάρτητη Ένωση των επαγγελματιών στρατιωτών πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι οι αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις τους δεν είναι ικανοποιητικές και ότι ορισμένοι από τους στρατιώτες πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος των μετακινήσεών τους.

Η ποιότητα του φαγητού είναι αμφισβητήσιμη και καταγγέλλουν ότι τα θεσμικά όργανα που προΐστανται δεν ανταποκρίνονται στις παρεμβάσεις τους, αναφέρει το συνδικάτο.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με Σκοπιανά ΜΜΕ, γέμισαν τα Σκόπια από αφίσες του «Μακεδονικού Διεθνούς Κινήματος των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ММДЧП) που έχει έδρα στον Καναδά, που ζητούν την άμεση σύλληψη του ‘παράνομου πρωθυπουργού της «Μακεδονίας», Ζόραν Ζάεφ

«Ο Ζάεφ παραβίασε το Σύνταγμα, τους νόμους και έκανε μεγάλη προδοσία. Συλλάβετέ τον αμέσως» γράφουν οι αφίσες που διανεμήθηκαν από την οργάνωση του γνωστού Σλάβου 'μακεδονιστή' Μπίλ Νικόλοφ.


Οι αφίσες #Το όνομα μας είναι Μακεδονία, σύμφωνα με το 'ММДЧП', είναι κολλημένες σε όλη την επικράτεια με μήνυμα #Μποικοτάζ#.

Ελληνικός vs Σκοπιανός στρατός

Αναρωτιέσαι και εσύ λοιπόν αν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρότερες από τις αντίστοιχες των Σκοπίων;

Ο Ελληνικός Στρατός βρίσκεται στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο στρατός των Σκοπίων στην 122η.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας αγγίζει τα 6.540.000.000 δολάρια, με τον αντίστοιχο των Σκοπίων να μην υπερβαίνει τα 108.000.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αεροπορία των Σκοπίων διαθέτει μόλις 16 μαχητικά αεροπλάνα, σε αντίθεση με αυτή της Ελλάδας που αριθμεί συνολικά 600 μαχητικά διαφόρων τύπων.

Όσον αφορά στον Στρατό Ξηράς, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν 1.345 τανκς και 152 ρουκετοβόλα, σε αντίθεση με τον Στρατό των Σκοπίων που διαθέτει 31 και 24 αντίστοιχα.

Τα Σκόπια όπως είναι φυσικό λόγω των συνόρων τους δεν διαθέτουν ναυτική δύναμη. Από την πλευρά του ο Ελληνικός Στόλος διαθέτει 115 πλοία, εκ των οποίων 13 φρεγάτες και 11 υποβρύχια.

Δείτε τις διαφορές ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των Σκοπίων στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=rGZh22HF74w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...