Ελληνοτουρκικά

Σενάριο απαγωγής των «8» από την ΜΙΤ: Σε «κόκκινο συναγερμό» οι Ελληνικές Αρχές - «Στάχτη στα μάτια» η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος απαγωγής των 8 Τούρκων αξιωματικών από τη ΜΙΤ σε ελληνικό έδαφος. Η τουρκική πλευρά έχει απειλήσει ξεκάθαρα για επιχείρηση των μυστικών της υπηρεσιών με στόχο την αρπαγή των 8 Τούρκων - φερόμενοι ως πραξικοπηματίες - που εισήλθαν στην Ελλάδα μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι Ελληνικές Αρχές, ενώ από την στιγμή που απελευθερώθηκαν οι 8 υπάρχει πολεμική κινητοποίηση για την φύλαξή τους. Η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών αιχμαλώτων, πιθανώς αποτελεί μία στρατηγική κίνηση από την τουρκική πλευρά που έχει ως στόχο να αποσυντονίσει και να μαλακώσει τις Ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να βρουν ΄΄άνοιγμα΄΄ και να οργανώσουν επιχείρηση.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, με τους 8 να φυλάσσονται σε απόρρητη τοποθεσία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τέτοιου τύπου επιχειρήσεις από την ΜΙΤ έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες, γεγονός που αυξάνει τον προβληματισμό, τόσο για το σενάριο της απαγωγής, όσο και απόπειρα δολοφονίας.

Μπορεί στην κυβέρνηση να ελπίζουν σε βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη, ωστόσο, οι κίνδυνοι νέου εκτροχιασμού και η δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων παραμένει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό σε ό,τι αφορά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και που θεωρούνται πραξικοπηματίες από την Άγκυρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση, και ειδικά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν πείθονται με το γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επέστρεψαν στην Ελλάδα, επομένως δεν υπάρχει αντικείμενο… τουρκικών παζαριών. Το αντίθετο, φοβούνται ότι θα μπορούσαν τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να προσπαθήσουν να τους απαγάγουν από ελληνικό έδαφος, εφόσον βεβαίως βρουν το μέρος στο οποίο είναι κρυμμένοι και φυλάσσονται από αστυνομικούς.

Άλλωστε, οι Τούρκοι το έχουν κάνει και σε άλλες χώρες, δηλαδή να απαγάγουν πολίτες και να τους μεταφέρουν στην Άγκυρα για να τους δικάσουν και να τους φυλακίσουν. Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι οι Τούρκοι θα μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια ενέργεια πιστεύοντας ότι η Ελλάδα έχει χαλαρώσει έπειτα από την επιστροφή των δύο στρατιωτικών.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στη χώρα μας, παραμένουν σε ισχύ και είναι μάλιστα δρακόντεια.

Υπάρχει πάντα η ανησυχία όχι μόνο να απαχθούν αλλά και να αποπειραθεί κάποιος να τους σκοτώσει.

Οι οκτώ αξιωματικοί απελευθερώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται. Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου δόθηκε πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους οκτώ Τούρκους που εισήλθαν στη χώρα μας με στρατιωτικό ελικόπτερο και προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα, τον Ιούλιο του 2016.

Η Επιτροπή Ασύλου αναμένεται να αποφανθεί και για τους υπόλοιπους πέντε αξιωματικούς και όπως εκτιμάται οι αποφάσεις θα ακολουθήσουν την ίδια τροχιά για τους αιτούντες άσυλο. Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών – τους οποίους η Τουρκία κατηγορεί ως γκιουλενιστές – είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας. Στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης κατηγορούσαν τις ελληνικές δικαστικές Αρχές για «απόφαση – σκάνδαλο».

Υπενθυμίζουμε πως, όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι Τούρκοι είχαν απειλήσει πως «θα βρούμε τους 8 και θα τους πακετάρουμε».

Ευθεία απειλή για απαγωγή των «8» Τούρκων στρατιωτικών εξαπέλυσε η Αγκυρα μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων εξ αυτών, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

«Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

Σκληραίνει την στάση της η Τουρκία για την υπόθεση της μη έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών. Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία. Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα τον νομίζαμε ως λόγο ανδρός. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση» ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ.

Η νέα αυτή επίθεση της τουρκικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα έρχεται μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016 και κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι στρατιωτικοί θα μεταφερθούν και θα μείνουν σε απόρρητη τοποθεσία ενώ θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο. Οι δικηγόροι τους ζητούν να χορηγηθεί άσυλο στους πελάτες τους μαζί με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νομίμως σε χώρα της επιλογής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις.

Υπενθυμίζεται εδώ πως οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα με ελικόπτερο, στις 15 Ιουλίου του 2016. Την ημέρα δηλαδή που έγινε στην Τουρκία η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Συμπλοκές ΜΙΤ-ΕΚΑΜ εντός ελληνικού εδάφους; Πολεμική κινητοποίηση για την φύλαξη των 8 Τούρκων

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε μετά από την απελευθέρωση” και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της κράτησης τους στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας για τη χορήγηση ασύλου, κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις. Πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr η επιμονή του Ερντογάν να πάρει πίσω τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, συνδέεται με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που έχουν διαβιβαστεί απ’ ευθείας στον ίδιο, κατά τις οποίες, μεταξύ των 8 αξιωματικών, υπάρχουν 3 οι οποίοι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και στην εκτέλεση του πραξικοπήματος και στην μεθόδευση της προσπάθειας των πραξικοπηματιών να εξοντώσουν τον ίδιο.

Ο Ερντογάν, ανεξάρτητα με το τι πιστεύουμε εμείς στην Ελλάδα και με το τι ορίζει το Κράτος Δικαίου και ο Χάρτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, έχει εδραιωμένη πεποίθηση ότι ανάμεσα στους 8 κρύβονται αξιωματικοί που είχαν απ’ ευθείας σχέση με τον πυρήνα του Ιμάμη Γκιουλέν, που οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Θέλει, λοιπόν, να τους έχει στα χέρια του, όχι μόνο για να τους τιμωρήσει, αλλά και για να μάθει πολύ περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίον κινήθηκαν και οργανώθηκαν οι πραξικοπηματίες και οι συνωμότες.

Βέβαια, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ανάλογα στοιχεία (πέραν ενός βίντεο), που να δείχνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο των αξιωματικών στο πραξικόπημα, δεν έχουν προσκομισθεί από την Κυβέρνηση της Τουρκίας προς την Ελληνική πλευρά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα

Γι αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις ανοικτές απειλές της Άγκυρας περί απαγωγής των 8 Τούρκων αξιωματικών που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές