Ρωσία

Ρωσία: Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια νέοι δεν εργάζονται και δεν σπουδάζουν

Έρευνα που πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας, την οποία παρουσιάζει η ρωσική εφημερίδα Kommersant, έδειξε ότι το 15% των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών, δηλαδή περισσότεροι από 2 εκατομμύρια νέοι, δεν έχουν καμία απασχόληση ούτε φοιτούν κάπου.

Οι νέοι που δεν εργάζονται ούτε φοιτούν διαιρούνται σε δύο κατηγορίες : στους ανέργους οι οποίοι αναζητούν κάποια εργασία και στους ανενεργούς νέους, οι οποίοι δεν φοιτούν, δεν έχουν δουλειά και δεν ψάχνουν να βρουν, μερικοί εξ αυτών για λόγους υγείας είτε επειδή φροντίζουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους.

Το ποσοστό των μη απασχολούμενων νέων σε μικρές πόλεις είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι στις μεγάλες. Έτσι, μεταξύ των νέων που ζουν στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στο διάστημα 2000-2016 η ανεργία κυμαινόταν μεταξύ 3% και 11%. Το ποσοστό των νέων ανέργων που ζουν σε μικρότερες πόλεις ή αγροτικές περιοχές κυμαινόταν μεταξύ του 5% και 14%. Κατά κανόνα μεταξύ των νέων ανέργων ανδρών οι άνεργοι είναι περισσότεροι, ενώ μεταξύ των νεαρών γυναικών είναι μεγάλο το ποσοστό των οικονομικά μη δραστήριων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι νεαροί Ρώσοι που ζούν στις μεγαλουπόλεις, απαλλάσσονται πιο γρήγορα από την έλλειψη απασχόλησης, επειδή υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για εργασία και μόρφωση

Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη η τάση αυτή παρατηρείται στο 59% των ανέργων και στο 32% εκείνων που ανήκουν στην ομάδα των μη δραστήριων νέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ρωσία το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων είναι πολύ κοντά στο μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη που είναι 13%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...