Ρωσία

Ρωσία: Ο Πούτιν θέλει νέο μαχητικό που θα προσγειώνεται κάθετα! (βίντεο)


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπτυξης ενός πρωτότυπου αεροσκάφους STOVL κατόπιν εντολής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Yuri Borisov.

Όπως αναφέρει το onalert, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας Yuri Borisov ανακοίνωσε ό, τι η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει εργασίες ανάπτυξης ενός αεροσκάφους STOVL. Το αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μελλοντικά αεροπλανοφόρα και κατ’ επέκταση να αντικαταστήσει τα MiG-29K και Su-33.

Οι εργασίες συμπεριλαμβάνονται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα και στόχος είναι να αναπτυχθούν μοντέλα σχεδίων και πρωτότυπα. Τελικό αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία ενός νέου αεροσκάφους χωρίς να είναι βασισμένο σε κάποιον παλαιότερο τύπο. Καταλήγοντας ο Borisov θεωρεί ότι ένα τέτοιο αεροπλάνο είναι μονόδρομος για τα μελλοντικά πλοία που μεταφέρουν μαχητικά.

https://www.youtube.com/embed/PDXonrsMMR8

Εφόσον αυτό γίνει κάποτε πραγματικότητα, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία θα είχε μαχητικό τέτοιου τύπου. Προηγήθηκε κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης το Yak-38 (ήταν ενεργό μεταξύ 1976 και 1991), ενώ η πτώση της δεν επέτρεψε την παραγωγή του ικανότερου Yak-141.

Η πρώτη πτήση του Yak-141 έγινε το 1987 και τα αεροσκάφη επρόκειτο να εξοπλίσουν την πτέρυγα εναέριων μέσων των πλοίων κλάσης Novorossiysk, Baku, Tbilisi και Ulyanovsk. Η διάλυση της ΕΣΣΔ οδήγησε στην εξαέρωση των απαιτούμενων κονδυλίων, με το Yak-141 να πραγματοποιεί μόνο μία προσγείωση σε αεροπλανοφόρο το 1991. Το πρόγραμμα του Yak-141 διακόπηκε οριστικά το 2003.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ