Ρωσία

Ρωσία: Κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για να βρεθεί…ένας γάτος

Η μυστηριώδης κλοπή ενός γάτου που θεωρείται η μασκότ μοσχοβίτικου μουσείου και είναι ο αγαπημένος των επισκεπτών του, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και συγκίνηση στη Μόσχα, μέχρι που το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα σε αρκετά μέσα ενημέρωσης της ρωσικής πρωτεύουσας, πριν τελικά το κατοικίδιο βρεθεί.

Ο Μπεγκεμότ, ένας μαύρος μαλλιαρός γάτος που ζει από το 2005 στο Μουσείο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του ομώνυμου τεράστιου γάτου –φανταστικού χαρακτήρα– του διάσημου μυθιστορήματος «Ο Μετρ και η Μαργαρίτα» του ρώσου συγγραφέα.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του μουσείου σήμαναν συναγερμό και ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας, αφότου μάρτυρες είπαν ότι μια άγνωστη γυναίκα τον άρπαξε, τον έβαλε στην τσάντα της και κατευθύνθηκε στον κοντινό σταθμό του μετρό.

Η είδηση μεταδόθηκε αμέσως από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τοπικά και εθνικής εμβέλειας. «Η εξαφάνιση του γάτου προκάλεσε ανησυχία σε όλη τη Μόσχα», μετέδωσε το δίκτυο Moskva-24. «Το σπουδαιότερο μέλος του προσωπικού του Μουσείου Μπουλγκάκοφ εξαφανίστηκε», μετέδωσε το TV Centre.

Ο 15χρονος γάτος έχει όντως την ιδιότητα του επίσημου μέλους του προσωπικού του μουσείου και απολαμβάνει πολύ μεγάλης δημοτικότητας στους επισκέπτες που δεν σταματούν να τον φωτογραφίζουν.

Η αστυνομία άρχισε έρευνες και μερικές ώρες αργότερα ο γάτος βρέθηκε, κοντά σε ένα θέατρο όχι μακριά από το μουσείο. «Ευχαριστούμε φίλοι μας! Χωρίς τη βοήθειά σας, το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη», έγραψαν οι εργαζόμενοι του μουσείου στη σελίδα του στο Facebook.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...