Ελληνοτουρκικά

Ραγδαίες εξελίξεις: Ελεύθερη η Τουρκάλα πρώην βουλευτής που ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα (εικόνες, βίντεο)

Σημαντικές εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πυροδοτεί η υπόθεση της Λεϊλά Μπιρλίκ, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, η πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, η οποία πέρασε παράνομα τα σύνορα και παραδόθηκε στην αστυνομία της ακριτικής πόλης στον Έβρο, αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή (24/08/2018), καταθέτοντας, παράλληλα, αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το αίτημα της Μπιρλίκ αναμένεται να εξεταστεί μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα από την αρμόδια Επιτροπή Ασύλου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική Hurriyet, η πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) πέρασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα, παρά το γεγονός ότι της είχε απαγορευτεί η έξοδος από την Τουρκία από το Ανώτατο Κακουργειοδικείο της επαρχίας Σιρνάκ, ενώ θα παραπεμπόταν σε δίκη.

Μάλιστα, η Μπιρλίκ προσπάθησε αρχικά να έρθει σε επαφή με στελέχη του HDP στην Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει την επαναπροώθησή της στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η πρώην βουλευτής είχε συλληφθεί στις 4 Νοεμβρίου 2016 με την κατηγορία της «προπαγάνδας για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης» (PKK).

Δύο μήνες αργότερα, της επιβλήθηκε η ποινή του περιορισμού απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...