Βαλκάνια

Προς γενική ανάφλεξη: Ετοιμάζεται νατοϊκή βάση στην Αλβανία - Σε αναβρασμό και οι Σερβοβόσνιοι - Λεκτική επίθεση Κοσοβάρων κατά Πούτιν!


Επικίνδυνα παιχνίδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια καθώς μετά την βάση BONDSTEEL στο Κοσσυφοπέδιο τώρα κινούνται προς την μετατροπή της Αλβανίας σε φρούριο. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προσφέρει «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ και με μια κίνηση ματ, μεγάλο κομμάτι αλβανικού εδάφους, για την δημιουργία αμερικανικών βάσεων με χιλιάδες στρατιώτες και οπλικά συστήματα.

Η Αλβανία θα κατασκευάσει την πρώτη αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια. Η απόφαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook.

https://www.facebook.com/edirama.al/posts/10156009685076523&width=500

Πρόκειται για μια αεροπορική βάση που θα δημιουργηθεί στην κεντρική Αλβανία, στην περιοχή Κουσόβα (Kuçovë) για την οποία ο επικεφαλής της κυβέρνησης ανέφερε το ΝΑΤΟ ότι έχει πρόθεση να επενδύσει για αυτήν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την πρώτη φάση του έργου.

«Με την Ατλαντική Συμμαχία και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας, το ΝΑΤΟ θα επενδύσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την πρώτη φάση του έργου για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσης Κουσόβα.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή του Μπεράτ, νοτιο-ανατολικά του Ελβασάν (40.7719°N 19.9019°E) με κωδικό κλήσης LAKV, Έχει μήκος διαδρόμου 2.853

Στόχος της Αλβανίας και του ΝΑΤΟ είναι εμποδίσουν την προσπάθεια της Ρωσίας να διεισδύσει στην περιοχή και να ενισχύσει την επιρροή της μέσα από μυστικές υπηρεσίες της, την πραγματοποίηση επενδύσεων και την προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ.

Τα Βαλκάνια ήδη φλέγονται, καθώς η κατάσταση στο Κόσοβο είναι ήδη τεταμένη.

Tην ίδια στιγμή, έρχονται και οι Σέρβοι της Βοσνίας (η Σερβική Δημοκαρατία της Βοσνίας) που απαρτίζουν την μια από τις τρεις νόμιμες κρατικές οντότητες που αποτελούν την Bosnia and Herzegovina (BiH), για να αιτηθούν να γίνουην μέλος του ΟΗΕ ως ανεξάρτητο κράτος, εάν τα Ηνωμένα Έθνη αποδεκτούν «την αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία του Κοσόβου» ως μέλος τους.

Την δήλωση έκανε ο Milorad Dodik, ο πρόεδρος της Republika Srpska.

«Η Εθνική Συνέλευση της Republika Srpska υιοθετεί μια λύση η οποία αναφέρει πως εάν οι νέες διεθνείς αρχές και πρακτικές αναγνώρισης του δικαιώματος του αυτοπροσδιοριμσού εφαρμοστούν, τότε θα επιμείνουμε σε μια αναγνώριση της κρατικής μας οντότητας» είπε ο Dodik στο κανάλι RTRS

Ταυτόχρονα λάδι στη φωτιά βάζει και ο Πρωθυποργός του Κοσόβου Χαραντινάι, καθώς δήλωσε πως ο Β. Πούτιν έχει βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και ότι θέλει αλλαγή συνόρων.

Ότι και να γίνει η Ρωσία θα είναι για την Σερβία ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος σε ότι συμβεί από εδώ και στο εξής, ειδικά στο Κοσσυφοπέδιο .

Σημειώνουμε δε επίσης ότι ο Πούτιν θέλει μανιωδώς να «διορθώσει» τα εγκλήματα του Γιέλτσιν σε Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, δίνοντας στην δύση μια δική του άποψη για την όλη κατάσταση .
Αυτή είναι η κύρια πολιτική και στρατιωτική θεωρία που επικρατεί στην Μόσχα και εφόσον αυτή «πετύχει» τότε και οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες θα προσχωρήσουν στο ρωσικό άξονα η μία μετά την άλλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...