Κόσμος

«Πνίγεται» η νότια Γαλλία: Με ελικόπτερα απομάκρυναν 1.600 κατασκηνωτές (βίντεο)


Ένας 70χρονος Γερμανός αγνοείται και πάνω από 1.600 άτομα -στην πλειονότητά τους κατασκηνωτές- απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρων μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις στη νότια Γαλλία.

Πέντε κάμπινγκ στην περιοχή Γκαρ εκκενώθηκαν με τη βοήθεια άνω των 400 πυροσβεστών καθώς τα ποτάμια φούσκωσαν από τα νερά της βροχής. Γκαρντ, Αρντές και Ντρομ είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, ενώ συνολικά έξι διαμερίσματα τέθηκαν σε συναγερμό για πλημμύρες σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τον ασυνήθιστο καύσωνα των περασμένων ημερών.

Οι Αρχές απομάκρυναν από μια κατασκήνωση στο Σεν Ζυλιέν ντε Πεϊρολά 119 παιδιά από το Λεβερκούζεν, τα οποία επιτηρούσε ο αγνοούμενος Γερμανός, ο οποίος αναζήτησε καταφύγιο μέσα στο όχημά του, αλλά το παρέσυραν τα ορμητικά νερά. Στις έρευνες μετέχουν και δύτες.
https://www.youtube.com/embed/5wKbOfuKK4M

«Δεν έχουμε τίποτε πλέον, πέρα απ’ τα ρούχα που φοράμε», είπε μια Γερμανίδα που απομακρύνθηκε από το κάμπινγκ όπου κατασκήνωνε.

Τέσσερα παιδιά διακομίστηκαν με υποθερμία σε νοσοκομείο του Μπανιόλ συρ Σεζ, περίπου 100 χλμ από το Μονπελιέ. Οι περισσότεροι από τους 350 κατασκηνωτές που απομακρύνθηκαν από εκεί, ήταν Ολλανδοί.

 
https://twitter.com/MeteoLanguedoc/status/1027533762991599617?ref_src=twsrc%5Etfw
Οι Αρχές προειδοποιούν ότι τα νερά θα χρειαστούν κάποιο διάστημα για να υποχωρήσουν και καλούν τους κατοίκους να αγρυπνούν για τις ξαφνικές μεταβολές των καιρικών συνθηκών. Πολλοί δρόμοι στις πληγείσες περιοχές παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ μέχρι αργά το βράδυ περίπου 17.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ