Κυβέρνηση

Παραδοχή Ν. Παππά: Έγιναν λάθη στην πυρκαγιά στο Μάτι

"Τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι είναι πολύ βαθιά" υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έγιναν λάθη στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισήμανε ότι οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν πρωτόγνωρες. Για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 10-11 μποφόρ στη στεριά.

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο θέμα των παραιτήσεων και των αποπομπών, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με υπευθυνότητα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια «πολιτικής εργαλειοποίησης» της τραγωδίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των αυθαιρέτων και δεσμεύθηκε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη κατεδάφιση τους. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχουμε το άλλοθι της γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με την ύψιστη ωριμότητα.

Ο κ. Παππάς ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση έκανε την αυτοκριτική της ως όφειλε και μάλιστα με πρώτον απ' όλους τον Πρωθυπουργό.

Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Παππάς ερωτηθείς για ενδεχόμενο ανασχηματισμό, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι μοναδικός αρμόδιος είναι ο Πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την μεταμνημονιακή εποχή, υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα δύσκολα τελείωσαν, αλλά οι αλλαγές θα γίνουν αισθητές στην καθημερινότητα και μάλιστα υποσχέθηκε και την διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Τέλος επανέλαβε ότι εκλογέςθα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ για το αν θα υπάρξει εκ νέου συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, είναι ένα ερώτημα που θα απαντήσει ο λαός με τη ψήφο του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...