Τεχνολογία

Πήρε έγκριση και μπαίνει στην παραγωγή το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο (Εικόνες-Βίντεο)

Το αφεντικό της Micro Mobility Systems AG, ο Ελβετός Wim Ouboter, είχε δηλώσει στις αρχές του χρόνου ότι μέχρι τον Απρίλιο το Microlino θα είχε μπει σε παραγωγή.

Η μικρή καθυστέρηση είναι εξίσου ήσσονος σημασίας και ύστερα από έξι μήνες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό bubble car πέρασε και τις τελευταίες δοκιμές σύμφωνα με τις διαδικασίες για την ομολογκασιόν του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι και τα τελευταία τυπικά «εμπόδια» απομακρύνθηκαν, η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία ολοκληρώθηκε και βρισκόμαστε πλέον προ της νόμιμης παραγωγής και εμπορικής διάθεσης του Microlino.

Η Micro Mobility Systems AG λέει ότι με ολοκληρωμένες τις παραπάνω διαδικασίες, η παραγωγή ενός μοντέλου δοκιμών θα περατωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η αρχική παραγωγή θα χρησιμοποιηθεί ως δοκιμαστικός στόλος, προκειμένου να συγκεντρώσει και σχετική ανατροφοδότηση από τους πελάτες. Μόλις συγκεντρωθούν όλα τα σχόλια και οι παρατηρήσεις, η εταιρεία θα σχεδιάσει την τελική έκδοση του αυτοκινήτου, του οποίου η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Το Microlino, με το το εμπρός τμήμα του να επέχει θέση πόρτας, αλά Isetta, ζυγίζει 450 kg και κινείται από ένα ηλεκτρομοτέρ ισχύος 20 ίππων και 11,2 kgm, που τροφοδοτείται από μπαταρία 8kWh.

Microlino EV

Η παραπάνω απόδοση αρκεί για να κινεί το αυτοκίνητο με ταχύτητα μέχρι 90 km/h, ενώ η μπαταρία του δίνει αυτονομία 120 km. Υπάρχει πρόβλεψη και για μεγαλύτερη μπαταρία 14,4kWh, με έξτρα χρέωση, που ανεβάζει την αυτονομία στα 215 km.

To Microlino μπορεί να μεταφέρει δύο ενηλίκους στα εμπρός καθίσματα και δύο παιδιά στο πίσω, με το χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 300 lt.

Microlino EV

H τιμή του Microlino ξεκινά από τις €12.650, με την Micro Mobility Systems AG να αναφέρει ότι ήδη 4.500 άνθρωποι έχουν παραγγείλει το αυτοκίνητο, κάνοντας προ-κράτηση έναντι προκαταβολής 1.000 ευρώ.  Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους, μόλις δημιουργηθεί το νέο website της εταιρείας που θα υποστηρίζει και αυτή τη λειτουργία.

https://www.youtube.com/watch?v=EedzVoKoHdw

drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ