Κόσμος

Πάνοπλοι αστυνομικοί και μία τούρκικη σημαία στην εκκλησία που κήρυττε ο πάστορας Μπράνσον - Εικόνες

Τα πολιτικά παιχνίδια της Τουρκίας με στόχο την επίδειξη δύναμης συνεχίζονται για τα καλά. Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ακόμα χωρίς καμία κατηγορία στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μαζί με τον ηγέτη της κουρδικής αντιπολίτευσης Σαλαχατίν Ντεμιρτάς. Όμως λεονταρισμούς πραγματοποιεί ο Ερντογάν και προς τον Ντόναλντ Τραμπ, κρατώντας τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον, προσπαθώντας να πετύχει κάποου είδους συμφωνία με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, εγκέφαλο της ομώνυμης οργάνωσης στην Τουρκία, που πλέον θεωρείται τρομοκρατική. Στο γαϊτανάκι αυτό έρχεται να εμπλακεί και η γυναίκα του πάστορα Μπράνσον.

Η Νορίν Μπράνσον, σύζυγος του Αμερικανού, αποφάσισε να επισκεφτεί σήμερα, Κυριακή, την ευαγγελική, πρεσβυτεριανή εκκλησία της Ανστάσεως, στο Κονάκι της Σμύρνης. Σε αυτή την εκκλησία, ο σύζυγός της κηρύττει τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες, με τη Νορίν να είναι επικεφαλής των πιστών, που αριθμούν γύρω στα 40 άτομα. Κι όμως ο... τραμπουκισμός του τουρκικού κράτους εναντίον του ζεύγους Μπράνσον, αλλά όπως φαίνεται και κάθε τι μη μουσουλμανικού.

rahip_brunson

Κατευθυνόμενη στην εκκλησία στο Κονάκι, η Νορίν παρατήρησε ότι ήταν σφραγισμένα τα παράθυρα, πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούσαν το σημείο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακριβώς στην είσοδο της εκκλησίας, μία τουρκική σημαία «έκλεβε την παράσταση», μάλλον για να πείσει την Αμερικανίδα για το... μεγαλείο της Τουρκίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ