Υγεία

Πάγωσε ο χρόνος! Παγιδευμένος στο σώμα εφήβου δεν μπορεί να μεγαλώσει

Ένας 25χρονος άνδρας είναι παγιδευμένος σε κορμί μικρού αγοριού, καθώς πάσχει από μία επώδυνη σπάνια ασθένεια που τον κάνει να μοιάζει με 12χρονο παιδί.

Ο Tomasz Nadolski, από την πόλη Olesnica στο νοτιοδυτικό Βοϊβοδάτο της Κάτω Σιλεσίας στην Πολωνία, υποφέρει από μία σπάνια γενετική πάθηση η οποία είναι γνωστή ως Νόσος Fabry. Ο ίδιος δήλωσε, σύμφωνα με τη Daily Mail: «Είμαι 25 χρονών και θα ήθελα να μοιάζω με άντρα της ηλικίας μου. Μισώ αυτό το αγόρι που βλέπω κάθε μέρα στον καθρέφτη, γιατί δεν είμαι εγώ».

Τα προβλήματα του Nadolski ξεκίνησαν όταν ήταν επτά χρονών και άρχισε να κάνει εμετούς μετά από κάθε γεύμα και να υποφέρει από πόνους στο στομάχι, τα χέρια και τα πόδια.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τι είχε, έχοντας την υποψία ότι τα προβλήματά του ήταν μάλλον ψυχολογικά παρά οργανικά.

«Οι γονείς μου διαλύθηκαν» ανέφερε. «Είδαν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά πίστεψαν τους γιατρούς που είπαν ότι έχω ψυχολογικό πρόβλημα και ότι πρέπει να τρώω παραπάνω». Ο Nadolski επιπλέον τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του επηρέασε τη σχέση του με τους συγγενείς του, οι οποίοι ακόμη του συμπεριφέρονται σαν παιδί εξαιτίας της εξαιρετικά νεανικής εμφάνισής του.

«Όταν είμαι σπίτι, απλώς κάθομαι στο δωμάτιό μου και περνάω μόνος τον χρόνο μου. Νιώθω μοναξιά και μου λείπει η στήριξη της οικογένειάς μου και αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια. Η ασθένεια κατέστρεψε τις σχέσεις με την οικογένειά μου. Συχνά συμβαίνουν δυσάρεστες καταστάσεις. Όταν δείχνω την ταυτότητά μου στο γραφείο ή όταν με σταματάνε αστυνομικοί, με κατηγορούν ότι είναι πλαστή» είπε.

Η Νόσος Fabry, που μπορεί να επηρεάσει πολλά σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, της καρδιάς και του δέρματος, είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ενός συγκεκριμένου τύπου ενζύμου στα κύτταρα, η οποία προκαλεί αγγειοδιαστολή, με συνέπεια τη δημιουργία οιδημάτων (κληρονομικά μεταδιδόμενη διαταραχή του μεταβολισμού των λυσοσωμάτων).

Ευτυχώς ο παρασκευαστής του ακριβού φαρμάκου για τη θεραπεία της ασθένειας συμφώνησε να του το παρέχει δωρεάν. Ο 25χρονος ζει με επιδόματα ύψους 150 λιρών τον μήνα, ενώ το φάρμακο κοστίζει περίπου 170.000 λίρες τον χρόνο.

Τα σοβαρά προβλήματα που έχει στο στομάχι σημαίνουν ότι δεν μπορεί να φάει και πρέπει να είναι με έναν ορό για 20 ώρες κάθε μέρα. Επιπλέον έχει ανάγκη από παυσίπονα, μεταξύ των οποίων αυτοκόλλητα μορφίνης, που τον βοηθούν να αντιμετωπίσει τους πόνους. Τα πόδια του είναι τόσο παραμορφωμένα που πρέπει να φοράει ειδικά παπούτσια.

«Νιώθω πόνο στις αρθρώσεις μου, στα κόκκαλα, στους μύες. Όλο το κορμί μου πονάει. Δεν μπορώ να κοιμηθώ και να ζήσω φυσιολογικά» εξηγεί.

Ένας φυσιοθεραπευτής επιβεβαιώνει: «Κάθε βήμα με γυμνά πόδια του προκαλεί υπερβολικό πόνο. Προσπαθούμε να ανακουφίζουμε τα πόδια όσο περισσότερο γίνεται».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...