Ρωσία

Ο χειρότερος εφιάλτης των στρατιωτικών των ΗΠΑ – Μια ρωσική επίθεση σε…!

Εν μέσω της εθνικής κατακραυγής στην Αμερική για την μελλοντική Διαστημική Στρατιωτική Δύναμη, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ήδη υπονοήσει ότι η στρατιωτικοποίηση του διαστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε πρόσφατη ενημέρωση Τύπου, ο Υφυπουργός Ελέγχου Όπλων, Δρ Yleem D.S. Poblete, ισχυρίστηκε ότι μια ομάδα ρωσικών δορυφόρων μπορεί να έχει τοποθετηθεί σε τροχιά ως όπλο ενάντια στους δορυφόρους των ΗΠΑ, ένα παράσιτο σε τροχιά που μπορεί να ελιχτεί, να αποφύγει τους αισθητήρες των ΗΠΑ και να απενεργοποιεί, επιτίθεται ή να παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο άλλα αντικείμενα σε τροχιά, όπως δορυφόρους αναγνώρισης και GPS.

– Ο Poblete δήλωσε ότι τον Οκτώβριο του 2017 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτόξευσε ένα διαστημικό αντικείμενο που ισχυριζόταν ότι ήταν ένας «επιθεωρητής διαστημικών συσκευών», σύμφωνα με την αναφορά του C4ISR , η συμπεριφορά του οποίου «ήταν ασυμβίβαστη με οτιδήποτε είχε παρατηρηθεί κατά το παρελθόν σε μηχανές επιτόπιας επιθεώρησης, συμπεριλαμβανομένων και άλλων δραστηριοτήτων ρωσικής επιθεώρησης μέσω δορυφόρων. »

– Ο Jason Torchinsky του Foxtrot Alpha έχει εντοπίσει τρεις πιθανούς ρωσικούς δορυφόρους (Kosmos-2519, 2521 και 2523) που όλοι τους πληρούν την περιγραφή που προσφέρεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και έχουν παρουσιάσει τέτοια αξιοπερίεργη συμπεριφορά.

– Η ικανότητα ελιγμών στο διάστημα και η αλληλεπίδραση με άλλα διαστημικά αντικείμενα είναι επίσης μια επιχειρησιακή ικανότητα που η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει επιδιώξει να αποκτήσει εδώ και χρόνια. Οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε τροχιά το μη επανδρωμένο διαστημικό drone X-37B, το οποίο μπορεί να έχει την ικανότητα να πιάνει δορυφόρους και έχει τη δυνατότητα ελιγμών που του επιτρέπει να λειτουργήσει ως κυνηγός δορυφόρων.

– Η ανησυχία για τους ρωσικούς δορυφόρους μπορεί να υπερβολική: Ενώ η Ρωσική «Διαστημική Δύναμη» υπάρχει σε διάφορες μορφές από το 1992, η χρηματοδότηση και η καινοτομία της έχουν σε μεγάλο βαθμό μειωθεί στο ελάχιστο, με τη χώρα να εξαρτάται από παλαιότερα συστήματα εκτόξευσης της σοβιετικής εποχής και να μην υπάρχει στον ορίζοντα κανένα σύγχρονο μέσο για να αντικαταστήσει τα παλιότερα.

Τι σημαίνει αυτό; Ας το εξετάσουμε υπό αυτό το πρίσμα: Στη ταινία Gravity του 2013, μια αποτυχημένη ρωσική δοκιμή χρήσης πυραύλων κατά δορυφόρων προξένησε μια τεράστια καταστροφή σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι έμαθαν από αυτή την παραβολή με της απρόβλεπτες συνέπειες και αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια πιο «κομψή» λύση, πιο κοντά στο στυλ των κακών του James Bond: Αντί για πυραύλους με απρόβλεπτα αποτελέσματα, χρησιμοποιούν μικροσκοπικούς δορυφόρους που εκτοξεύονται από έναν μεγαλύτερο δορυφόρο για να κινηθούν σε τροχιά και να δημιουργήσουν προβλήματα σε άλλα διαστημικά αντικείμενα.

Η εξέλιξη αυτή, εάν επιβεβαιωθεί πλήρως, προσδίδει αξιοπιστία στη δημιουργία ενός νέου κλάδου των ΕΔ αφιερωμένου στον εντοπισμό και την υπεράσπιση του διαστήματος από ρωσικά (ή κινεζικά) συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να επιτεθούν στους ίδιους τους δορυφόρους που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση πυρηνικών πυραύλων. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει τεράστιες ποσότητες ιδιωτικού και δημόσιου χρήματος για την υπεροχή στο διάστημα.

Πηγή: onalert.gr, nationalinterest.org

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης