Εθνικά θέματα

Ο μυστικός κώδικας των Ευζώνων: Τι θέλει να «πει» ο τσολιάς όταν χτυπάει το όπλο του στο έδαφος;

Πολλοί το έχουν δει, λίγοι, όμως, έχουν καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει. Ίσως οι πιο μυημένοι στα «μυστικά» της προεδρικής φρουράς γνωρίζουν τι σημαίνει όταν ένας Εύζωνας χτυπάει το όπλο στο έδαφος.

Επί της ουσίας και με δεδομένο πως ο τσολιάς που είναι σε υπηρεσία δεν μπορεί να μιλήσει, το χτύπημα του όπλου στο έδαφος είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Ένας σημάδι πως κάτι ή κάποιος τον ενοχλεί.

Ο στόχος διπλός. Αν πρόκειται για κάποιον ενοχλητικό υπάρχει πιθανότητα να τρομάξει και να φύγει. Αν δεν φύγει τότε ο επόπτης -που έχει ακούσει το χτύπημα του όπλου στο έδαφος- σπεύδει να βοηθήσει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους του Εύζωνες από τους πιο ενοχλητικούς τουρίστες είναι οι Κινέζοι, οι πιο «ήσυχοι» οι Ευρωπαίοι, ενώ τον μεγαλύτερο σεβασμό δείχνουν οι Ιάπωνες.

Οι επόπτες είναι επιφορτισμένοι με το να προσέχουν τι κάνουν όσοι πλησιάζουν τους Εύζωνες. Απαγορεύουν τις απρεπείς χειρονομίες, το προκλητικό ντύσιμο, τα γυαλιά ηλίου, τα καπέλα, τα χέρια στις τσέπες και τις… σέλφι.

Όλα αυτά αρκεί να τα δουν βέβαια. Αν δεν τα δουν τότε ο τσολιάς θα χτυπήσει το όπλο του στο έδαφος

Πάντως, έκτος από τους ενοχλητικούς τουρίστες το χτύπημα του όπλου στο έδαφος σημαίνει και άλλα πράγματα.

Μπορεί να «δείχνει» από μια μικρή ενόχληση ή αδιαθεσία μέχρι την παρουσία κάποιου αδέσποτου σκύλου, που εμποδίζει τον βηματισμό.

Όταν ο επόπτης δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που ενοχλεί τον Εύζωνα, τον πλησιάζει, στέκεται μπροστά του και αναλαμβάνει με καίριες ερωτήσεις, πάντα χαμηλόφωνα, να «εκμαιεύσει» το πρόβλημα. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών σε αυτά τα έκτακτα περιστατικά γίνεται συνθηματικά με νεύματα των ματιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...