Περιβάλλον

Ο Εγκέλαδος δείχνει τα δόντια του! 227 σεισμοί κάθε μέρα! Γιατί ο αριθμός των σεισμών που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως αυξάνεται τόσο δραματικά;

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει πολύ μεγάλους σεισμούς στη Βενεζουέλα, τα νησιά Φίτζι, την Ιταλία και αλλού. Στη Βόρεια Αμερική, σημαντικοί σεισμοί έχουν κλονίσει το Όρεγκον, την Αλάσκα και τη δυτική ακτή του Μεξικού. 

Αν μελετήσει κανείς τους αριθμούς διαπσιτώνει κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό. Αποδεικνύεται ότι ο αριθμός των σεισμών που έχουμε δει τις τελευταίες 30 ημέρες είναι περισσότερο από 50 % υψηλότερος από το κανονικό. Φυσικά η Γη συνεχώς σφυροκοπείται από σεισμούς, αλλά αυτή είναι μια τεράστια απόκλιση από τον κανόνα.

Θα μπορούσαμε να έχουμε εισέλθει σε μια εποχή που οι μεγάλες αλλαγές της Γης πρόκειται να αρχίσουν να συμβαίνουν σε τακτική βάση; Εάν ναι, τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της κοινωνίας μας;

Σύμφωνα, λοιπόν, με ειδικά κέντρα για τους σεισμούς και με βάση τους αριθμούς τους, σημειώθηκαν 82.845 σεισμοί μεγέθους 1.5 ή μεγαλύτερου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 365 ημερών. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός σεισμών, αλλά οι περισσότεροι είναι τόσο μικροί που δεν μπορούν πραγματικά να γίνουν αισθητοί.

Όταν διαιρείτε 82.845 σεισμούς με 365 ημέρες, λαμβάνετε κατά μέσο όρο περίπου 227 σεισμούς την ημέρα κατά το παρελθόν έτος.

Και όταν πολλαπλασιάζετε 227 σεισμούς με 30 ημέρες, λαμβάνετε κατά μέσο όρο 6.810 σεισμούς ανά 30 ημέρες τους τελευταίους 12 μήνες.

Όμως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών, σημειώθηκαν συνολικά πάνω από 6.810 σεισμοί. Στην πραγματικότητα, η σεισμική τροχιά μας λέει ότι υπήρξαν 10,901 σεισμοί τις τελευταίες 30 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των σεισμών τις τελευταίες 30 ημέρες είναι περισσότερο από 50 % πάνω από το κανονικό, και αυτό είναι μεγάλη είδηση.

Οι περισσότεροι σεισμοί τις τελευταίες 30 ημέρες έχουν συμβεί κατά μήκος του "δακτυλίου της φωτιάς" και μια βρετανική πηγή ειδήσεων λέει ότι πάνω από το 90% όλων των σεισμών τείνουν να συμβαίνουν κατά μήκος αυτής της σεισμικής ζώνης που περιβάλλει σχεδόν τον Ειρηνικό Ωκεανό ...

Ο "δακτύλιος της φωτιάς" στον Ειρηνικό είναι η πιο γεωλογικά ενεργός περιοχή στον κόσμο.

Περισσότερο από το 90% των σεισμών συμβαίνουν εκει, καθώς εκεί έχονυ συμβείνει και οι 22 μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία.

Ολόκληρη η δυτική ακτή των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών και ολόκληρης της νότιας ακτής της Αλάσκας πέφτουν απευθείας κατά μήκος του δακτυλίου της φωτιάς. Τις τελευταίες μέρες η Αλάσκα έχει πληγεί από δεκάδες σεισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου μεγέθους 6.3.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε στην απομακρυσμένη περιφέρεια Andreas of Islands της Αλάσκας, συνέβη γύρω στις 4.30 π.μ. και είχε εστιακό βάθος 27 μιλίων.

Στην Αλάσκα σημειώθηκαν συνολικά 35 σεισμοί τις τελευταίες δύο ημέρες, που κυμαίνονται από 2,5 έως 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Richard Aster, Καθηγητής Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, προειδοποίησε πρόσφατα ότι η Καλιφόρνια βρίσκεται σε «ξηρασία σεισμού»

Το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει πολύ μεγάλος σεισμός στην περιοχή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ένα πολύ άσχημο σημάδι, καθώς το τεκτονικό άγχος κατά μήκος της πλάκας Juan de Fuca είναι συνεχώς αυξανόμενο.

Η δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το κέντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας. Εάν επρόκειτο να χτυπηθεί από σεισμό θα επέφερε το απόλυτο χάος για την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...