Σκοπιανό

Ο Αμερικανικός Στρατός ζήτησε συγνώμη διότι αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως «Βόρεια Μακεδονία»

Ο Aμερικανικός Στρατός αναγκάσθηκε να αποσύρει μια είδηση που ανάρτησε για τις κοινές ασκήσεις που πραγματοποίησε με τους «Βορειομακεδόνες στρατιώτες», έκφραση που προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στο κοινό, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί ζήτησαν συγνώμη για τον λανθασμένο όρο που χρησιμοποίησαν αντί να χρησιμοποιήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας που είναι αναγνωρισμένο και από τις ΗΠΑ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

“U.S. Army Europe  on Tuesday
We apologize for uploading a video to our social media that used the incorrect name for the Republic of Macedonia. We have since removed the video. We value our partnership with the Army of Macedonia and are sorry for this mistake.”

«Κατεβάσαμε το βίντεο από τα κοινωνικά δίκτυα. Εκτιμούμε την εταιρική σχέση με τον Στρατό της «Μακεδονίας» και λυπούμαστε για το λάθος», γράφει ο αμερικανικός στρατός.

Το αμφιλεγόμενο βίντεο είναι από άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο εκπαίδευσης Κρίβολακ και δημοσιεύθηκε χθες στις επίσημες ιστοσελίδες των κοινωνικών δικτύων του αμερικανικού στρατού.

 Βαλκανικό Περισκόπιο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ