Κόσμος

Οριακή ενίσχυση της τουρκικής λίρας παρά το νέο τελεσίγραφο Τραμπ

Οριακά ενισχύθηκε σήμερα το πρωί η τουρκική λίρα, στο επίπεδο των 6,07 λιρών ανά δολάριο από τις 6,0865 λίρες στις οποίες έκλεισε χθες, παρά τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει κάποια παραχώρηση στην Άγκυρα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Οι τουρκικές αγορές είναι κλειστές αυτή την εβδομάδα λόγω επίσημης αργίας για την ισλαμική γιορτή Άιντ αλ-Άντχα.

Σε συνέντευξή του στο Reuters χθες, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί μήπως η σκληρή του στάση πλήξει τις οικονομίες της Ευρώπης και των αναδυόμενων αγορών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι δεν τον ανησυχεί αν οι τιμωρητικοί δασμοί που επέβαλε στην Τουρκία θα πλήξουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ είπε ότι νόμιζε ότι είχε συμφωνήσει με τον Ερντογάν όταν βοήθησε να πειστεί το Ισραήλ να αποφυλακίσει μια υπήκοο Τουρκίας. Πίστευε ότι ο Ερντογάν θα απελευθέρωνε κατόπιν τον Μπράνσον.

"Νομίζω ότι είναι πολύ λυπηρό αυτό που κάνει η Τουρκία. Νομίζω ότι κάνουν ένα φρικτό λάθος. Δεν θα υπάρξουν παραχωρήσεις", είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...