Κίνα

Οι Κινέζοι γιατροί υποκλίνονται στον νεκρό Έλληνα που έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους ταυτόχρονα

Το βράδυ της 22ας Αυγούστου, ο 37χρονος φιλέλληνας Sherif El Gazzar πέθανε στο νοσοκομείο Zhujiang στην Κίνα, αλλά η ζωή του πέρασε τα σύνορα και συνεχίστηκε με άλλο τρόπο, καθώς η καρδιά, το συκώτι, και οι δύο νεφροί  του δωρήθηκαν από τους συγγενείς του και έδωσαν ζωή σε τέσσερις κινέζους ασθενείς.

Πρόκειται για την πρώτη δωρεά πολλών οργάνων στην επαρχία Γκουανγκντόνγ και τη δέκατη συνολικά περίπτωση στη χώρα.

O Σάριφ είχε διπλή ιθαγένεια (ελληνική και αιγυπτιακή) και είχε δημιουργήσει αρκετές επιχειρήσεις στην Zhongshan, επαρχία της Γκουανγκντόνγκ τα τελευταία χρόνια. Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Jiangmen, όταν, ενώ έκανε ένα ντους, ξαφνικά έπεσε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα από ένα φίλο του στο νοσοκομείο Zhujiang, όπου και μετά από λίγες μέρες υπέκυψε από σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

Η αδελφή του Σαρίφ υπέγραψε αμέσως να δοθούν για δωρεά τα όργανα του σε 4 κινέζους ασθενείς.

«Όλη η οικογένεια του Σαρίφ, πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι η σωστή. Είμαι σίγουρη ότι αν το ήξερε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το ίδιο ακριβώς θα επέλεγε να πράξει. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που και οι 4 επεμβάσεις ήταν επιτυχείς και έτσι ένα μέρος της ζωής του αδελφού μου παραμένει ακόμα ζωντανό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δύο νεφροί του Σαρίφ, μεταμοσχεύθηκαν σε έναν άντρα ηλικίας 50 ετών και σε μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών που έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ το συκώτι του σε έναν 46χρονο ασθενή με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια.

«Οι μεταμοσχεύσεις ήταν απόλυτα επιτυχημένες. Τα μέλη των οικογενειών των ασθενών που έλαβαν τις δωρεές είναι γεμάτα ευγνωμοσύνη. Ένα τόσο νέο παιδί και μάλιστα ξένης υπηκοότητας... Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να τον ευχαριστήσουμε.  Όλοι εμείς οι γιατροί στο νοσοκομείο Zhujiang θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγάπη και την αυτοθυσία του», είπε ο αρμόδιος καθηγητής, Zhao Ming.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ