Κόσμος

Νεκρός ο φερόμενος ως διευθυντής του προγράμματος χημικών όπλων του Άσαντ

Ο επικεφαλής μιας συριακής ερευνητικής μονάδας που λένε οι δυτικές χώρες ότι ήταν μέρος ενός προγράμματος χημικών όπλων σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό του, δήλωσε την Κυριακή η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Al-Watan.

Ο Aziz Asber ήταν ο διευθυντής του Συριακού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών στο Masyaf, κοντά στην πόλη Hama, που οι δυτικές κυβερνήσεις λένε ότι ήταν μια κρυφή εγκατάσταση της κυβέρνησης της Συρίας.

"(Ο Asber) πέθανε μετά από μια έκρηξη που είχε ως στόχο το αυτοκίνητό του στην ύπαιθρο της Hama", ανέφερε η έκθεση της Al-Watan.

Η ευθύνη της επίθεσης εναντίον του Asber ανελήφθη από μια συριακή ομάδα ανταρτών που συνδέεται με την ομάδα ανταρτών Tahrir Al-Sham. Περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα μέλη της Al-Nusra Front, συριακό παρακλάδι της Al-Qaeda.

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Αμάρα εξέδωσαν δήλωση στο Telegram, σύμφωνα με την οποία «φυτεύτηκαν εκρηκτικές συσκευές» τις οποίες πυροδότησαν και σκότωσαν τον Asber.

Η έκρηξη έγινε το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης του πολέμου του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης