Αθλητισμός

Μπέρνλι-Ολυμπιακός: Γράφει ιστορία και σφραγίζει την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός θέλει σήμερα (21:45, Cosmote Sport1) να αποκλείσει για πρώτη φορά σε νοκ άουτ παιχνίδια αγγλική ομάδα - Οι έρυθρολευκοι έχουν το προβάδισμα της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League μετά τη νίκη του με 3-1 στο πρώτο ματς

Με μαξιλαράκι ασφαλείας το σκορ του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, εξαιρετική ψυχολογία από το απόλυτο των νικών στα επίσημα παιχνίδια του (3χ3 στο Europa League και νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος) ο Ολυμπιακός, στην σκιά των μεταγραφικών εξελίξεων που δημιουργούν τεράστιες προσδοκίες, αντιμετωπίζει σήμερα στο «Τερφ Μουρ» την Μπέρνλι για να τελειώσει τη δουλειά.

Το σίγουρο είναι ότι στο Λανκασάιρ οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν ένα εύκολο βράδυ, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι δύο ομάδες στον πρώτο αγώνα, η πρόκριση είναι στα... πόδια των ερυθρόλευκων που μπορεί να υστερούν σε δύναμη, αλλά υπερτερούν σε ποιότητα και εφόσον διαχειριστούν σωστά το ματς μπορούν να διευρύνουν το σερί τους.

Ο Πέδρο Μάρτινς κατά πως φαίνεται δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει κάτι στο βασικό του σχήμα επιλέγοντας τους ίδιους 11 που είχαν ξεκινήσει στο πρώτο ματς.

Ιδιαίτερη είναι για τον Ολυμπιακό η αποψινή αναμέτρηση με την Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ», στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League (21:45, Cosmote 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες πρώτα από όλα θέλουν να πάρουν το «εισιτήριο» για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί με ένα ιστορικό επίτευγμα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να πετύχει την πρώτη πρόκριση επί αγγλικής ομάδας σε νοκ άουτ αγώνες.

Το έργο για τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση, αφού οι Άγγλοι – αν και δήλωσαν πως το μυαλό τους είναι στο προσεχές παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – αναμένεται να μπουν δυνατά στο ματς και να έχουν από την αρχή πολλά τρεξίματα και να προσπαθήσουν να ανοίξουν την άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος προπονητής δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα με το οποίο παρέταξε την ομάδα του κόντρα στην αγγλική ομάδα πριν από μία εβδομάδα.

Αντιθέτως ο Σον Ντάις θέλοντας και μη θα έχει αρκετές αλλαγές καθώς θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ντεφούρ, Μπρέιντι, Γκούντμουνσον κι ο τιμωρημένος Γκίμπσον ενώ επιστρέφει ο Τσέχος επιθετικός Βίντρα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
Μπέρνλι: Χίτον, Γουόρντ, Ταρκόφσκι, Λονγκ, Μπάρντσλεϊ, Τέιλορ, Χέντρικ, Κορκ, Λένον, Μπαρνς, Γουντ
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε, Φορτούνης, Γκερέρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ