Περιβάλλον

Μοναδικές εικόνες: Αυτή είναι η νεότερη παραλία της Ελλάδας - Πώς τη δημιούργησε η φύση, πριν 10 χρόνια

Η Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, νησιωτική και ηπειρωτική, είναι γεμάτη με παραλίες-μικρά διαμάντια.

Σε κάθε παραθαλάσσιο μέρος, υπάρχουν παραλίες που κουβαλούν ιστορίες χρόνων. Μικρές ή μεγαλύτερες, κρυφές, για λίγους, ή πασίγνωστες που βουλιάζουν από κόσμο, όλες τους, παρά τις αλλαγές που υφίσταται το τοπίο, στέκουν εκεί χρόνια, γίνονται καταφύγιο για γενιές και γενίες ντόπιων και τουριστών.

Υπάρχει, όμως, μια παραλία, σε μια γωνιά της Ελλάδας, που η ιστορία της είναι μόλις δέκα χρόνων.

Το 2008 σε μια βόρεια γωνιά της χώρας, η φύση έδειξε τη δύναμή της: Μια μεγάλη κατολίσθηση δημιούργησε μια παραλία που μοιάζει με επίγειο, κρυμμένο και καλά φυλαγμένο, παράδεισο. Τα κύματα έβαλαν τις τελευταίες πινελιές. Τοπίο άγριο και επιβλητικό, μια παραλία μέσα σε κάθετους βράχους.

Ολα αυτά συνέβησαν στους Παξούς, στο κέντρο της δυτικής πλευράς του νησιού. Η νέα παραλία πήρε το όνομα Ερημίτης.

Η παραλία του Ερημίτη με τα τιρκουάζ, θειούχα, νερά, χωμένη μέσα σε επιβλητικά βράχια έχει γίνει διάσημη όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και το μοναδικό ηλιοβασίλιμμα που μπορεί να απολαύσει κανείς από το συγκεκριμένο σημείο.

Η προσέγγιση γίνεται από την επαρχιακή οδό Λουτρά-Λάκκας, όπου κοντά στον οικισμό Μαγαζιά θα βρείτε πινακίδες που θα σας δείχνουν την κατεύθυνση προς την παραλία. Ακολουθεί ένας χωματόδρομος 2-3 χιλιομέτρων όπου στο τέρμα του δρόμου ξεκινά ένα μονοπάτι 300 σκαλοπατιών που θα σας οδηγήσει στη μικρή βοτσαλωτή παραλία. Για όσους δεν επιθυμείτε να κατεβείτε το χωματόδρομοπαξοί - ερημίτης 4 με το όχημα σας, θα πρέπει να το αφήσετε και να συνεχίσετε πεζοί για περίπου 20 λεπτά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...