Εκκλησία

Μηνύματα Ιεραρχών-Φθιώτιδος Νικόλαος: Την Ελλάδα ανέκαθεν τη μισούσαν, Σύρου Δωρόθεος: Μην ξεχνάτε τους φυλακισμένους στρατιωτικούς

Για ακόμη μια φορά Ιεράρχες από όλη την Ελλάδα έστειλαν ποικίλα μηνύματα με πολιτική και κοινωνική χροιά στα κηρύγματά τους.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος τόνισε πως υπάρχει μια αβεβαιότητα στην ψυχή του Έλληνα. “Μας έχουν κυκλώσει πολλοί εχθροί. Την Ελλάδα ανέκαθεν τη μισούσαν, διότι έχει δύναμη πνεύματος, εκπέμπει πολιτισμό και είναι το Προπύργιον της Ορθοδοξίας. Εμείς όμως δεν πρέπει να δειλιάζουμε, διότι έχουμε το Φως του Χριστού, την προστασία της Παναγίας και τις προσευχές των αγίων μας. Να έχουμε πίστη και θάρρος και όλα θα περάσουν. Ο Έλληνας μέσα του έχει δύναμη εσωτερική και αυτή η δύναμη είναι εν ονόματι του Ιησού Χριστού και εν ονόματι της γλυκείας μας Πατρίδος” ανέφερε.

Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος προέτρεψε τους πιστούς να μη λησμονούν “τους δύο Έλληνες στρατιώτες, που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, και να προσεύχονται για την απελευθέρωσή τους και τις οικογένειές τους, τους πλημμυροπαθείς και τους πληγέντες από το έπ´ εσχάτων ολοκαύτωμα στην Αττική και τους μαρτυρικώς τελειωθέντες, οι φωνές των οποίων μας υπενθυμίζουν τις ευθύνες μας για την προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος, η καταστροφή του οποίου θα σημάνει και την καταστροφή της ανθρωπότητας”

Αλλά και ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών από την Καστοριά όπου βρέθηκε τόνισε πως οτιδήποτε άλλο που απέχει από τη ζωή της Εκκλησίας και υπηρετεί τον ατομισμό, το συμφέρον, τη βία και τον εθνικισμό, δεν είναι μεταμόρφωση, αλλά παραμόρφωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ