Εθνικά θέματα

Με εξοπλισμό παγκόσμιας κλάσης αναβαθμίζεται η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ/ΛΣ) κάνοντας δεκτή την πρόταση των 110 σελίδων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε καταρτίσει η Μονάδα για το σύνολο των απαραίτητων ατομικών, ομαδικών υλικών, χερσαίων και πλωτών μέσων. 

Μετά την έγκριση αυτό που απομένει είναι να διαβιβαστεί στο Υπουργείο Οικονομίας για να μπει στην τελευταία φάση της απορρόφησης των κονδυλίων.

Μια απόφαση η οποία όπως λένε οι πληροφορίες, θα καταστήσει την Μ.Υ.Α ως μια από τις καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες παγκοσμίως, καθώς η Αντιτρομοκρατική Μονάδα του Λ.Σ. θα προμηθευτεί τα καλύτερα υλικά που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά και τα οποία θα προσδώσουν νέες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Η έγκριση της πρότασης που κατέθεσε η Μ.Υ.Α για την επιχειρησιακή αναβάθμιση, έρχεται ως φυσικό επακόλουθο του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχαν οι βατραχάνθρωποι το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο σε ειδικές επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, όσο και στα μεγαλύτερα περιστατικά διάσωσης και ρύπανσης που κλήθηκε να διαχειριστεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ρίχνοντας στη μάχη την επίλεκτη αυτή μονάδα, όπως σε αυτό του ναυαγίου της Αγίας Ζώνης της εκκένωση των πολιτών στις πρόσφατες φωτιές στο Μάτι αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...