Κοινωνία

Μάτι: Στοιχεία που καίνε – Λάθος ώρες και «μαγείρεμα» στα αρχεία – Κλειδί τα κινητά

Οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει στους 92 και κάποιοι φαίνεται ότι προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια και να μειώσουν τις ευθύνες τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας υπάρχουν αποκλίσεις στις ώρες.

Η ώρα που ενημερώθηκαν οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την έναρξη της πυρκαγιάς και η ώρα ανταπόκρισής τους είναι διαφορετικές από αυτές που έχουν καταγραφεί στην πραγματικότητα.

Υπάρχουν αναφορές για την ενημέρωση συγκεκριμένων αξιωματικών οι οποίοι ενημερώθηκαν άμεσα και στα χαρτιά εμφανίζονται να ενεργοποιούνται αρκετή ώρα αργότερα.

Άλλοι, εμφανίζονται πάντα στα χαρτιά να μεταβαίνουν στο μέτωπο ως και με μια ώρα καθυστέρηση σε σχέση με μαρτυρίες για το πότε πραγματικά εμφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να κατέθεσε ότι εντόπισε άμεσα την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και μάλιστα υπάρχει καταγεγραμμένη επικοινωνία του με το 199 στις 16:59.

Σε άλλη περίπτωση αξιωματικός που ήταν σε επιφυλακή στη Δυτική Αττική εμφανίζεται να ειδοποιήθηκε για τη φωτιά μετά από 50 λεπτά ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μετείχε στην εκκένωση του Λυρείου ιδρύματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι τα στοιχεία αυτά καταχωρήθηκαν με αρκετή ώρα καθυστέρηση και έτσι δημιουργούνται ερωτήματα για το εάν υπήρξε επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών.

Όλα θα αποδειχθούν από την εισαγγελική έρευνα η οποία θα προχωρήσει και στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά των εμπλεκομένων για να αποδειχθούν οι ακριβείς κινήσεις και οι ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ