ΗΠΑ

«Κύριε πρόεδρε, διχάσατε τη χώρα»: O ναύαρχος που «έφαγε» τον Μπιν Λάντεν, «τα χώνει» στον Τραμπ

Ουδείς αμφιβάλλει στις ΗΠΑ ότι ο Ουίλιαμ Χ. Μακ Ράβεν είναι ήρωας.

Ο παρασημοφορημένος ναύαρχος ε.α. ήταν που επέβλεψε το 2011 την επιδρομή των βατραχανθρώπων στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, που κατέληξε στην εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Έκτοτε χαίρει τεράστιας εκτίμησης και σεβασμού στην πατρίδα του, κι ουδείς -ούτε Δημοκρατικός, ούτε Ρεπουμπλικανός- διανοείται να αμφισβητήσει την φιλοπατρία του.

Εξ’ ου και η τεράστια αίσθηση που προκάλεσαν στις ΗΠΑ οι «τορπίλες» που εξαπέλυσε κατά του προέδρου της χώρας με αφορμή τις επιθέσεις μέσω Twitte του Ντόναλντ Τραμπ κατά του πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν και την απόφαση ανάκλησης της διαβάθμισής του.

Δριμύς επικριτής των πολιτικών του Ρεπουμπλικανού προέδρου ο Μπρέναν είπε ότι η κίνηση αυτή ήταν «μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας από τον κ. Τραμπ να καταστείλει την ελευθερία του λόγου και να τιμωρήσει τους επικριτές του».

Κι ο Μακ Ράβεν έσπευσε στο πλευρό του: «Ανακαλέστε και τη δική μου διαβάθμιση, κ. Πρόεδρε!», έγραψε ο πρώην αξιωματικός των NAVY SEALS και διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Washington Post.

Στην ανοικτή επιστολή του πλέκει το εγκώμιο του Μπρέναν: «Ελάχιστοι Αμερικανοί έκαναν περισσότερα για την προστασία αυτής της χώρας από τον Τζον... Είναι ένας άνδρας παραδειγματικής ακεραιότητας, του οποίου η ειλικρίνεια και ο χαρακτήρας δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ, εκτός από εκείνους που δεν τον γνωρίζουν», σημειώνει.

«Ως εκ τούτου, θα θεωρούσα τιμή μου αν ανακαλούσατε και την δική μου διαβάθμιση, ώστε να προστεθεί το όνομά μου στον κατάλογο εκείνων που μιλούν ανοικτά κατά της προεδρίας σας».

Και στρέφει τα βέλη του κατά του Τραμπ: «Ένας καλός ηγέτης είναι παράδειγμα για τους άλλης. Ένας καλός ηγέτης βάζει πάντα μπροστά την ευημερία των άλλων από τη δική του. Η δική σας ηγεσία, ωστόσο, έδειξε ελάχιστα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Με τις ενέργειές σας μας ντροπιάσατε στα μάτια των παιδιών μας, μας ταπεινώσατε στη διεθνή σκηνή και το χειρότερο: μιας διχάσατε ως έθνος».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά Τραμπ στην ανοικτή επιστολή του ναυάρχου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...