Απόψεις

Κι αν βγούμε από τα μνημόνια, από την ηθική σαπίλα δεν βγαίνουμε-Με Βερύκιους μνημόνια μέχρι να δύσει ο ήλιος...

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Από τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο... Στον εξεφτελισμένο δημοσιογραφικό χώρο η λέξη “φιλότιμο” είναι ούτως ή άλλως άγνωστη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η δημοσιογραφία έχει πεθάνει και της έχουμε κάνει και τα...σαράντα! Με ασυδοσία και αχαλίνωτη μπουρδολογία ο τρόπος που ασκείται σήμερα το υποτιθέμενο λειτούργημα από πολλούς-ευτυχώς όχι όλους- τους δημοσιογράφους φτάσαμε στα δημοσιογραφικά έσχατα.

Φτάσαμε στο σημείο ένας δημοσιογράφος και αξιωματούχος τηλεοπτικού σταθμού να υβρίζει την Θεομήτορα και τον Χριστό μας, να ζητάει μετά συγγνώμη όχι επειδή το εννοεί αλλά λόγω του σάλου που δημιουργήθηκε και να μην ανοίγει μύτη...

Το παρόν είναι ένα άρθρο-Κατηγορώ για την ηθική σαπίλα από την οποία σήμερα δεν θα βγούμε όσα διαγγέλματα κι αν κάνει ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως βγαίνουμε από τα οικονομικά μνημόνια!

Χωρίς να διεκδικούμε “παράσημα” Εμιλ Ζολά απλά στρέφουμε αυτό το κατηγορητήριο προς κάθε ανευθυνοΫπεύθυνο σαν απάγαυσμα της ντροπής που αισθανθήκαμε όταν ένας αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος, με γνωστή και με εξαιρετέα πορεία στο χώρο, ανέβασε σε ένα εκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εικόνα της Παναγίας και του Ιησού με πρόσωπα από αρουραίους.

Καταρχάς η “Παναγία η Αρουραία” του Βερύκιου προσβάλλει πολλαπλασίως περισσότερο το κοινό αίσθημα ακόμη και όσων δεν είναι φίλοι της Εκκλησίας. Αποτελεί μια χυδαιότητα για την οποία ο κ. Βερύκιος δεν εκλήθη να απολογηθεί παρόλο που η πράξη του εμπίμπτει στις παραβάσεις της νομοθεσίας. Μιας νομοθεσίας, η οποία παρέμβει για τον άγνωστο μεταξύ αγνώστων δημιουργό του “Γέροντα Παστίτσιου” προ λίγων ετών, πλην όμως από ότι φαίνεται για διασήμους ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Κατηγορώ λοιπόν καταρχάς την δικαιοσύνη. Ούτε ένας δικαστικός λειτουργός δεν βρέθηκε να καλέσει τον κύριο αυτόν. Μάλλον επειδή τον Αύγουστο είναι κλειστά τα δικαστήρια, “κλείνουν” και οι υποχρεώσεις της Θέμιδος

Κατηγορώ κατόπιν την διοικούσα Εκκλησία η οποία άφησε το θέμα να περάσει αβρόχοις ποσι. Τουλάχιστον μια δήλωση από τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής ήταν επιβεβλημένη, ειδικά όταν η διοικούσα Εκκλησία αντιδράει λες και την χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα όταν θίγονται άλλα ζητήματα όπως πχ το καθεστώς του Ιδρύματος της Τήνου.

Κατηγορώ την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. Το αυγουστιάτικο “μη μου τους κύκλους τάραττε” δεν ταιριάζει στον φορέα που υποτίθεται εκπροσωπεί τον δημοσιογραφικό χώρο. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια Ένωση που κατήντησε να βγάζει μόνο ανακοινώσεις για θανάτους συναδέλφων ή για τις αργίες απόλυτα απαξιωμένη στα μάτια των χιλιάδων ανέργων αλλα΄και ενεργών συναδέλφων...

Κατηγορώ την ελληνική κοινωνία που συνεχίζει να ενημερώνεται σαν ναρκωμένη από τέτοιες φιγούρες των ΜΜΕ. Γιατί ο κ. Βερύκιος υπενθυμίζεται πως είχε βγει μπροστά και σε μια άλλη πολιτικοεκκλησιαστική υπόθεση προ ετών, αυτή της μονής Βατοπαιδίου, που κόστισε την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Και λες και έχει το ακαταλόγιστο λέει και πράττει κατά το δοκούν χωρίς να δίνει εξηγήσεις όπως αποδεικνύεται.

Συμπέρασμα είναι πως δεν φταίει για όλα η εκάστοτε ανίκανη κυβέρνηση. ΤΟ πρόβλημα είναι βαθύτερο και φτάνει μέχρι τις ρίζες του ελληνικού λαού. Κι όσο υπάρχει αυτό το πρόβλημα....μνημόνια μέχρι να δύσει ο ήλιος!!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ