Πατριαρχεία

Κιέβου Ονούφριος: Η Ουκρανία πρέπει να "δεχθεί έναν τόμο" όχι από την Κωνσταντινούπολη, αλλά από το Θεό

Ως πνευματικός ηγέτης του έθνους, με εκατομμύρια ψυχές στο ποίμνιό του, ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος κάλεσε τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στη δική τους πνευματική ζωή και σωτηρία, αντί να ανησυχούν για ζητήματα Εκκλησιαστικής Πολιτικής που έχουν εμπλέξει πρόσφατα τους Ουκρανούς πιστούς.

Η Ουκρανία πρέπει να "δεχθεί έναν τόμο" όχι από την Κωνσταντινούπολη, αλλά από το Θεό με τον οποίον θα τους παραχωρήσει τη συγχώρεση των αμαρτιών τους, είπε υπονοώντας όσα διαδραματίζονται σχετικά με το αίτημα για αυτοκεφαλία.

Ο κ.Ονούφριος σημείωσε επίσης ότι «όλοι μιλάνε για έναν τομο, είναι μια παγίδα με την οποία θέλουν να μας περιορίσουν και να μας κάνουν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας». Εξήγησε ότι ένας χριστιανός γίνεται αληθινά ελεύθερος μόνο όταν παραιτείται από την αμαρτωλή ζωή του.

«Αν είμαι μπλεγμένος με χέρι και πόδι στις αμαρτίες, τότε δεν θα με βοηθήσει κανένας τόμος», υπογράμμισε και τόνισε "γιατί ένας άνθρωπος σώζεται με τη μετάνοια".

Ο Ουκρανός προκαθήμενος κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί για τη σωτηρία τους, να προσεύχονται στον Θεό και να διατηρούν την καθαρότητα της πίστης.

"Αυτός είναι ο ιερός μας στόχος. Δεν καταδικάζουμε κανέναν, πρέπει να περπατήσουμε το μονοπάτι που οδηγεί έναν άνθρωπο κατευθείαν στον Θεό ", είπε. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πιστοί στον Θεό και να μην ανταλλάξουμε την πίστη μας για μια κατσαρόλα με στιφάδο.

"Πρέπει να λάβουμε ένα τόμο από τον Θεό, που θα μας συγχωρέσει τις αμαρτίες μας. Τότε θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι ", κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ