Πατριαρχεία

Καταγγελία Ρώσου κληρικού ότι η Ελλάδα τού «έκοψε» τη βίζα


Με επιστολή που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αφότου την κοινοποίησε στον πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα και μετά την επιστροφή του από την Κρήτη, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και κληρικός της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βλαντίμιρ Βιγιλιάνσκι καταγγέλλει ότι η Ελλάδα αρνήθηκε να του δώσει τριετή βίζα, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και όπως έκανε τώρα με τη σύζυγό του. Όπως αναφέρει αιτία είναι το γεγονός ότι όταν τον περασμένο Μάιο έκανε την αίτηση έβαλε την ιδιότητα του ιερέα, γι’ αυτό και η βίζα που του δόθηκε ήταν μόλις για έναν μήνα.

Ο π. Βλαντίμιρ Βιγιλιάνσκι δηλώνει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του από το προξενικό γραφείο, εάν είχε κάνει την αίτηση με την ιδιότητα του συγγραφέα ή του δημοσιογράφου δεν θα είχε πρόβλημα!

Στην επιστολή του τονίζει ότι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα περίπου 15 φορές (για συνέδρια, εκθέσεις βιβλίου, προσκύνημα και τουρισμό) και ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε κάποιο ζήτημα στην αίτηση για τριετή άδεια εισόδου. Πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ούτε με κάποια άλλη χώρα της ζώνης Σένγκεν.

Μάλιστα, κάτω από την ανάρτηση που έκανε περιγράφοντας την αντιμετώπιση που είχε από τις ελληνικές Αρχές υπάρχουν πολλά σχόλια από άλλους κληρικούς που του έλεγαν ότι αντιμετώπισαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα τους τελευταίους έξι μήνες και ότι οι άδειες εισόδου τους που πήραν έγκριση είχαν μέγιστη διάρκεια τον έναν μήνα.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=933298366858594&id=100005353178647&width=500

Στην επιστολή του προς τον πρέσβη Ανδρέα Φρυγανά ο π. Βλαντίμιρ Βιγιλιάνσκι τονίζει ότι η μη χορήγηση τριετούς άδειας εισόδου εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι κληρικός αντιβαίνει το άρθρο 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στον ρωσικό Τύπο που ασχολείται με τα εκκλησιαστικά ζητήματα, με πολλούς να κάνουν ευθεία σύνδεση με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και τις καταγγελίες της Αθήνας για εμπλοκή της Μόσχας στο εσωτερικό της χώρας μέσω εκκλησιαστικών κύκλων.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ