Ρωσία

Καρέ-καρέ ο εναέριος ανεφοδιασμός ενός βομβαρδιστικού Tu-160 - Βίντεο

Βίντεο παρουσιάζει καρέ-καρέ τη διαδικασία εναέριου ανεφοδιασμού ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Tu-160, διαδικασία η οποία θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα αεροσκάφη πετούν σε κοντινή απόσταση.

Τον εναέριο ανεφοδιασμό ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Tu-160 στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, κατέγραψε η κάμερα. Η διαδικασία είναι εντυπωσιακή μίας και πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και για βετεράνους πιλότους.

Το βίντεο δημοσιοποίησε την Πέμπτη το επίσημο κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και δείχνει το μεγάλο βομβαρδιστικό Tu-160 να πραγματοποιεί εναέριο ανεφοδιασμό καθώς πετά πίσω από ένα Il-78.

Η διαδικασία αποτελεί πρόκληση καθώς τα δύο αεροσκάφη υποχρεώνονται να προσαρμόσουν ταχύτητα και ύψος, ενώ πετούν σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, δύο Tu-160 πραγματοποίησαν ανεφοδιασμό κατά τη διάρκεια πτήσης.

Τα αεροσκάφη κάλυψαν απόσταση περίπου 8.000 χλμ. πετώντας από αεροπορική βάση στη νοτιοδυτική Ρωσία μέχρι την πόλη Ανάντιρ στη ρωσική άπω Ανατολή όπου πραγματοποίησαν την πρώτη αρκτική προσγείωση.

https://www.youtube.com/watch?v=koz2VHBqN3g

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές