Κόσμος

Και όμως οι Τούρκοι ακόμα φοβούνται την Συνθήκη των Σεβρών...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια πολύ χαρακτηριστική προειδοποίηση του κρατικού τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας της Τουρκίας, αναφέρει πως ο κίνδυνος της επαναφοράς της Συνθήκης των Σεβρών που είχε προβλέψει την διάσπαση και συρρίκνωση της Τουρκίας, είναι πάντα ορατός καθώς η Τουρκία βαδίζει στην εκατονταετηρίδα της ίδρυσης της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας, καθηγητής Refik Turan, δήλωσε πως η συνθήκη των Σεβρών την οποία ακύρωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ σήμερα επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς η χώρα αντιμετωπίζει πολλές εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις που απειλούν ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της.

Ο Τούρκος καθηγητής χαρακτήρισε την συνθήκη των Σεβρών ως μη συνθήκη, αλλά ένα κακής θελήσεως έγγραφο που είχε συνταχτεί από τους εχθρούς της Τουρκίας.

Αλλά και μόνο ότι επαναφέρει το θέμα στην δημοσιότητα, δείχνει ακόμα μια φορά το άγχος της σημερινής Τουρκιάς που φαίνεται πως κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» από τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...