Κόσμος

Ιταλία: Αδύνατον να προβλεφθεί η κατάρρευση της γέφυρας σύμφωνα με τους υπεύθυνους

«Η γέφυρα παρακολουθείται διαρκώς, περισσότερο απ' όσο προβλέπει ο νόμος», υποστηρίζει ο Στέφανο Μαριλιάνι, διευθυντής της ASPI, εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου όπου κατέρρευσε η γέφυρα Μοράντι, προκαλώντας το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Μαριλιάνι, η κατάρρευση ήταν αδύνατον να προβλεφθεί, ενώ είναι πολύ νωρίς για να εντοπιστούν τα αίτιά της.

Η ASPI είναι θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου Atlantia που ελέγχεται από την εταιρεία χόλντινγκ της οικογένειας Μπένετον. Η ASPI έχει υπό τον έλεγχό της το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που κατέρρευσε.

«Η κατάρρευση ήταν ξαφνική και απρόβλεπτη. Η γέφυρα παρακολουθείται διαρκώς, περισσότερο και απ' όσο προβλέπει ο νόμος», ανέφερε ο Μαριλιάνι προσθέτοντας ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος να θεωρούμε επικίνδυνη τη γέφυρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...