Τεχνολογία

Ιαπωνία: «Μακάβρια» Ρομπότ με πρόσωπα πεθαμένων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι άλλο θα δούμε... Στο Τόκιο, δημιουργήθηκε ένα ρομπότ με τα χαρακτηριστικά του νεκρού για να "ζήσει" τις 49 μέρες πένθους
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καταγράφει το πρόσωπο, τη φωνή και τις συνήθειες του ατόμου που πέθανε. Μετά το θάνατο, αναπαράγεται μια μάσκα για να τοποθετηθεί στο ρομπότ.

Το ρομπότ που έχει το πρόσωπο του θανόντος, έχει σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την απώλεια ενός από τους αγαπημένους τους, συνεχίζοντας να τους "μιλάει" ακόμα και μετά το θάνατό του. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το Digital Shaman Project, του νέου ιαπωνα καλλιτέχνη Etsuko Ichihara.

Πριν από το θάνατο, ένα πρόγραμμα καταγράφει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τη συμπεριφορά και τη φωνή του ατόμου. Με αυτόν τον τρόπο, μετά το θάνατό του, θα αναπαραχθεί το πρόσωπο σε 3D διάσταση το οποίο θα προσαρτηθεί στο droid, το οποίο ταυτόχρονα θα μετακινείται και θα χρησιμοποιει την ίδια φωνή του αποθανόντος.

Το πρόγραμμα διαρκεί για 49 ημέρες, που είναι η παραδοσιακή περίοδος πένθους στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τη βουδιστική παράδοση, η ψυχή του αποθανόντος παραμένει στη γη για 49 ημέρες μετά το θάνατό του. Στο τέλος της τελευταίας ημέρας, το αυτοματοποιημένο κατασκεύασμα παρέχει το τελευταίο αντίο του.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίδειξης στο Τόκιο, πολλοί εξέφρασαν την εμπειρία τους. "Ο γαμπρός μου πέθανε από καρκίνο τον περασμένο Μάρτιο", σχολιάζει ένας από τους παρόντες. "Άκουσα ότι θα μπορούσα να μιλήσω με αυτό το ρομπότ. Αυτό το έργο είναι ιδανικό για ανθρώπους σαν εμένα που θέλουν να συνεχίσουν να μιλάνε με εκείνους που δεν είναι πια εκεί".

Μιλώντας για το έργο του, ο Ichihara σχολιάζει: "Καθώς η τεχνολογία προχωράει, υπάρχει όλο και λιγότερο περιθώριο για συναισθήματα, νομίζω ότι υπάρχουν εκείνοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιου είδους αλλαγές και γι 'αυτό δημιούργησα αυτό το ρομπότ".

https://vimeo.com/157890881

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...