Ρωσία

Η Ρωσία παρουσίασε το πρώτο εκσυγχρονισμένο υπερηχητικό βομβαρδιστικό Tu-22M3M (βίντεο)


Τη νέα γενιά υπερηχητικών βομβαρδιστικών Tu-22M3M μεγάλης εμβέλειας και ναυτικής κρούσης παρουσίασε χθες η Ρωσία στο εργοστάσιο αεροσκαφών «Σεργκέι Πετρόβιτς Γκορμπούνοφ» στο Καζάν.

Το αεροσκάφος είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του Τu-22ME, που χρησιμοποίησε η Μόσχα κατά κόρον σε αποστολές στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ. Διαθέτει υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης που βελτιώνουν κατά οκτώ φορές την ακρίβεια πλοήγησης και αυτοματισμού στον έλεγχο του αεροσκάφους, ενώ βελτιωμένη έως και δέκα φορές περισσότερο είναι η στόχευση με τους προηγμένους πυραύλους του.

https://www.youtube.com/embed/tqxTNPAEYBQ

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να αναβαθμίσει τουλάχιστον 30 Τu-22M3 στο επίπεδο «M3M», ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν νέα όπλα όπως οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal, που αναπτύσσουν ταχύτητα 5 Μach πετώντας σε υψόμετρο έως και 40.000 μ. κι έχουν βεληνεκές περίπου 600 χλμ.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τα αεροσκάφη αυτά είναι τα πρώτα που διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη ενσωματωμένη στα συστήματά τους, αν και δεν είναι σαφές κατά πόσον αυτό αφορά και στον έλεγχο των οπλικών του συστημάτων. Οι παραδόσεις των πρώτων αεροσκαφών θα αρχίσουν το 2021.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...