Πολιτική

Ερχεται στη Θεσσαλονίκη για δοκιμές το «ασημένιο βέλος» (βίντεο)

To ταξίδι που φέρνει το πρώτο Pendolino της υπηρεσίας Αργυρό Βέλος από την Ιταλία στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει και το τρένο όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες ουσιαστικά “ρυμουλκείται” από ηλεκτρομηχανή η οποία θα αλλάζει σε κάθε χώρα που περνά.

Στις 20 Αυγούστου το ταξίδι ξεκίνησε και η πρώτη χώρα που πέρασε, στις 21 Αυγούστου ήταν η Σλοβενία από όπου βλέπουμε και σχετικές φωτό από τον Rok Žnidarčič.

Στη συνέχεια χθες πέρασε στην Κροατία και η φωτό που βλέπουμε είναι από το Συνοριακό σταθμός Ντόμποβα (μεταξύ Σλοβενίας-Κροατίας).H φωτογραφεία είναι του Josip Petrlić. Σήμερα σειρά έχει η Σερβία όπου θα είναι και το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού (περίπου 2 μέρες).

Πριν περάσει σε Ελληνικό έδαφος θα περάσει από τα Σκόπια και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσει άμεσα τις δοκιμές στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη. Κάτω βλέπουμε φωτό από την διέλευση του Pendolino από το Sid της Σερβίας.

Η φωτό είναι του Rodney Dave Troter. Στις 8 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί επίσημα στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ και με το πέρας των δοκιμών θα επιστρέψει στην Ιταλία. Η επανεμφάνιση του θα γίνει με την ολοκλήρωση των έργων και των συστημάτων με μία αρχική εκτίμηση για το τέλος του 2019.

https://youtu.be/jNcBqcfBza4

Του Νίκου Καραγιάννη
ypodomes.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...