Κόσμος

Εκτιμήσεις από την Μογκερίνι: Πότε “βλέπει” εκλογές στην Ελλάδα

Αν πιστέψουμε τις εκτιμήσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας , οι εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να μην γίνουν ούτε το Μάϊο, αλλά να έχουμε κάλπες κανονικά το φθινόπωρο του 2019. Η Φεντερίκα Μογκερίνι στην τοποθέτησή της στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, εκτίμησε ότι η διαδικασία για την οροστική επίλυση του Σκοπιανού “θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο”.

Με δεδομένο ότι το Σκοπιανό είναι το μόνο θέμα που “χωρίζει” Τσίπρα και Καμμένο, αν οι εκτιμήσεις της κυρίας Μογκερίνι αποδειχτούν ορθές, τότε το σενάριο που σχεδόν όλοι μας θεωρούμε βέβαιο για εκλογές το Μάϊο, ενδέχεται να μην επαληθευτεί.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πουσυμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ήταν μάλλον επιθετικός κατά των Σκοπίων, σε αντίθεση με τον κυβερνητικό εταίρο του που διατηρεί χαμηλούς τόνους στην εξελισσόμενη διαδικασία, που προς το παρόν “παίζεται” στο γήπεδο των Σκοπίων.

Στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο Υπουργός Εξωτερικών, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η αναφορά σε «μακεδονικό έθνος» είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ