Κόσμος

«Αγέλες» ρωσικών πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων απέπλευσαν για Συρία - Ολα οδηγούν προς κλιμάκωση


Άγνωστο αριθμό πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων μαζί με τη φρεγάτα Admiral Makarov αποφάσισε να στείλει η Ρωσία ανοιχτά της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διαθέτει τρία πανίσχυρα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τέταρτης γενιάς, τα «Yury Dolgoruky», «Alexander Nevsky», και «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος»

Τα υποβρύχια αυτά χρησιμοποιούν επιχρίσματα απορρόφησης ήχου νέου τύπου καθώς και άλλες τεχνικές λύσεις. Το συγκεκριμένο μπορεί να φτάσει σε βάθος 400 μέτρων αποτελώντας «εφιάλτη» για κάθε νατοϊκό πλοίο ή αεροπλανοφόρο.

Με άλλα λόγια, τα κύρια χαρακτηριστικά των υποβρυχίων αυτής της γενιάς είναι ο χαμηλός θόρυβος , η υψηλή ταχύτητα και η ικανότητα αποτελεσματικής εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων, αποτελώντας το «μακρύ χέρι» της Μόσχας στην αμερικανική ενδοχώρα.

Τα σκάφη αυτά έρχονται ήδη να προστεθούν στα παρακάτω σκάφη που ήδη βρίσκονται στην περιοχή: To καταδρομικό Marshal Ustinov, τα ανθυποβρυχιακά πλοία Severomork Και Yaroslav Mudryy, τις φρεγάτες Admiral Grigorovich και Admiral Essen, την φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων Pytlivyy, τις κορβέτες Vyshniy Volochek, Grad Sviyazhsk και Velikiy Ustyug, τα ναρκαλιευτικά Turbinist και Valentin Pikul, καθώς και δύο υποβρύχια κλάσης Improved Kilo (project 636), τα Kolpino και Velikiy Novgorod.

Άλλωστε όπως ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας η Μόσχα μαθαίνοντας τις προθέσεις των Αμερικανών, που εκφράστηκαν μέσω του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, να επιτεθούν με ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη κατά του Άσαντ, στέλνει για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, φρεγάτες και αποβατικά στο λιμάνι της Ταρτούς.

«Οι φρεγάτες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» και «Ναύαρχος Έσσεν» εξοπλισμένες με πυραύλους Cruise Kalibr, θα ενταχθούν στόλο Μεσογείου με κατεπείγον χαρακτήρα”, ανέφερε το Σάββατο το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου.
https://twitter.com/YorukIsik/status/1033263372798701568?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/YorukIsik/status/1032972310792364032?ref_src=twsrc%5Etfw

«Οι φρεγάτες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» και «ναύαρχος Έσσεν» πραγματοποιούν κίνηση από τη Σεβαστούπολη στη Μεσόγειο Θάλασσα και σήμερα τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων» , συνέχισε το γραφείο Τύπου.

Οι Φρεγάτες μεταφέρουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ελικόπτερα Kamov Ka-27PL, τα οποία εκτελούν εν πλω ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου με αναζήτηση εχθρικών υποβρυχίων, καθώς και απονειώσεις και προσνειώσεις στα καταστρώματα των πολεμικών πλοίων.

Σύμφωνα τώρα με τον Τούρκο ειδικό με το όνομα Yoruk Isik (ναυτικό παρατηρητή του Βοσπόρου), τρία ρωσικά πολεμικά πλοία κατάφορτα με πυραύλους κινήθηκαν πρόσφατα μέσω του στενού του Βοσπόρου προς τα χωρικά ύδατα της Συρίας.

Πρόκειται για ττα εξής τρία πλοία: BSt Krivak κλάση Pytlivy, το αποβατικό LST Orsk και το LST Nikolay Filchenkov.

Αυτή η κίνηση από το Ρωσικό Ναυτικό έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν ο Συριακός Στρατός ξεκινήσει τις πολυαναμενόμενες επιθέσεις τους στις επαρχίες Lattakia, Hama και Idlib, αλλά και ως αντιστάθμισμα των αμερικανικών απειλών περί επίθεσης κατά της Δαμασκού και του Άσαντ.

https://youtu.be/9lHuz8KIIcw

https://www.youtube.com/watch?v=EV29Tr_PM70

https://www.youtube.com/watch?v=RQw2ENh3eBc

https://youtu.be/l_mLWR7LlBo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ