Κόσμος

Καταιγισμός πυρών κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα - Φουντώνει η αμερικανοτουρκική κρίση


Bαθαίνει η αμερικανοτουρκική κρίση. Πυροβολισμοί έπεσαν το πρωί της Δευτέρας έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα  με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη  όταν άντρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο έριξε πέντε τουλάχιστον πυροβολισμούς. Οι σφαίρες χτύπησαν το φυλάκιο ασφαλείας έξω από την πρεσβεία.
 

Οι πυροβολισμοί εξαπολύθηκαν από ένα λευκό αυτοκίνητο, το οποίο ανέπτυξε  ταχύτητα και διέφυγε, προτού καταγραφούν οι πινακίδες  κυκλοφορίας του.  Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. 


Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η επίθεση έρχεται σε μία χρονική συγκυρία, όπου οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας βρίσκονται σε ρήξη με αφορμή την μη απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν από μερικές ημέρες, αύξησε τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο, με τον Ερντογάν να απαντά με μποϊκοτάζ στα αμερικανικά προϊόντα, καθώς και διπλασιασμό δασμών  στις εισαγωγές. 

Δείτε βίντεο
https://twitter.com/AlBoeNEWS/status/1031402469903880192?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SputnikInt/status/1031402331965992961?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...