Κόσμος

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Οι ΗΠΑ να σεβαστούν την ανεξαρτησία της τουρκικής Δικαιοσύνης – Μας έχουν στοχοποιήσει

Ανεδαφικές οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για τον Αμερικάνο πάστορα είπε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου
Να σεβαστούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Τουρκία κάλεσε τις ΗΠΑ ο Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους την Τουρκία στο πλαίσιο του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου που διεξάγουν.

Σε επιστολή του προς το Reuters ο Kalin σχολιάζει τις δηλώσεις του John Bolton, σύμβουλου εθνικής ασφαλείας του Trump (είχε αναφέρει χθες πως η κρίση στην Τουρκία θα μπορούσε να λάβει άμεσα τέλος εάν απελευθερωνόταν ο πάστορας Andrew Brunson), αναφέροντας πως οι τοποθετήσεις αυτές αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει βάλει στο στόχαστρο της την Τουρκία στο πλαίσιο του «παγκόσμιου οικονομικού πολέμου» που διεξάγει.

«Η κυβέρνηση Trump σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το εμπόριο, τους δασμούς και τις κυρώσεις για να αρχίσει έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο» ανέφερε ο Kalin, επισημαίνοντας πως αντίστοιχες διαμάχες οι ΗΠΑ έχουν με το Μεξικό, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Κίνα.

«Η Τουρκία δεν έχει κανένα σκοπό να αρχίσει έναν οικονομικό πόλεμο με τον οποιονδήποτε.
Δεν μπορεί ωστόσο να περιμένει κανείς ότι θα είμαστε σιωπηλοί στις επιθέσεις που γίνονται απέναντι στην οικονομία μας και στο δικαστικό μας σύστημα» τόνισε ο Kalin, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ κάνουν αυθαίρετες τοποθετήσεις και εγείρουν ανεδαφικές απαιτήσεις ως προς την υπόθεση του Brunson.
«Υπάρχει κράτος δικαίου στην Τουρκία και η υπόθεση του Brunson είναι ζήτημα της δικαιοσύνης.
Βρίσκεται σε εξέλιξη μια νομική διαδικασία όσον αφορά το πρόσωπο αυτό.

Δεν χρειάζεται καν να ειπωθεί ότι θεωρούμε απαράδεκτη την περιφρόνηση αυτής της νομικής διαδικασίας από τις ΗΠΑ, οι οποίες εγείρουν συγκεκριμένες απαιτήσεις» είπε ο Kalin, ο οποίος επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι έχουν γίνει αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον της τουρκικής τράπεζας Halkbank για να εξασθενίσουν τη θέση της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...