Εκκλησία

Εδώ έγινε το πρώτο θαύμα του Ιησού; Αρχαιολόγοι βρήκαν την τοποθεσία του «Γάμου στην Κανά»

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πρώτο θαύμα του Ιησού στην Κανά όπου μετέτρεψε το νερό σε κρασί.

Σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο ο Ιησούς μετέτρεψε το νερό σε κρασί σε γάμο στην Κανά του σημερινού Ισραήλ.

Για εκατοντάδες χρόνια πιστευόταν πως το μέρος όπου έγινε το πρώτο θαύμα ήταν η Καφρ Κανά, μία πόλη στα νότια του Ισραήλ. Μάλιστα, εκεί έχει χτιστεί και η «εκκλησία του γάμου».


H εκκλησία

Όμως οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως η βιβλική Κανά ήταν πέντε χιλιόμετρα βορειότερα από τη σημερινή. Στο σημείο βρισκόταν το εβραϊκό χωριό Κχιρμπέτ Κανά και οι αρχαιολόγοι εντόπισαν στο σημείο πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν τη θεωρία τους.

Στο Κχιρμπέτ Κανά βρίσκεται ένα δίκτυο κατακομβών στο οποίο γίνονταν χριστιανικές τελετές ενώ στους τοίχους είναι χαραγμένοι σταυροί και η φράση «Κύριε Ιησού».

Υπάρχει επίσης ένας βωμός και ένα ράφι με τα απομεινάρια ενός πέτρινου δοχείου, καθώς επίσης και ένα δωμάτιο. Τα απομεινάρια παραπέμπουν στα δοχεία που κρατούνταν το κρασί της εποχή της βίβλου.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος, Δρ Tom McCollough, πιστεύει ότι η ανακάλυψη στο χωριό Κχιρμπέτ Κανά μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που παρουσιάζονταν μέχρι τώρα στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο: «Ξέρουμε πως ήταν ένα εβραϊκό χωριό το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Ιησούς. Ήταν το μέρος όπου έβρισκε καταφύγιο. Εκεί επέστρεφε όταν του αντιστέκονταν στην Ιουδαία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης