Υγεία

Γυναίκα βρήκε τον φακό επαφής της κρυμμένο στο βλέφαρο μετά από 28 χρόνια!

Πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, ένα 14χρονο κορίτσι στην Αγγλία χτύπησε το μάτι της σε έναν αγώνα αντιπτέρισης και έχασε τους φακούς επαφής της. Θα σκεφτείτε, σιγά το πράγμα. Τι θα λέγατε όμως, αν μαθαίνατε ότι 28 χρόνια αργότερα ο χαμένος φακός βρέθηκε… κρυμμένος στο βλέφαρό της;

Μη φανταστείτε βέβαια ότι η γυναίκα έψαχνε τον φακό της τόσα χρόνια. Στην ηλικία των 42, επισκέφτηκε τον οφθαλμίατρο για ένα φαινομενικά ασύνδετο πρόβλημα. Το αριστερό της βλέφαρο είχε πρηστεί και έπεφτε για περίπου έξι μήνες. Οι γιατροί εντόπισαν ένα οίδημα κάτω από το δέρμα.

Η μαγνητική τομογραφία έδειξε μια σαφώς καθορισμένη κύστη μεγέθους 8 x 4 x 6 χλστ. ακριβώς πάνω από το αριστερό της μάτι. Έτσι, οι γιατροί αφαίρεσαν την κύστη χειρουργικά.Όμως, μόλις αφαιρέθηκε η κύστη, έσπασε, αποκαλύπτοντας έναν ιδιαίτερα εύθραυστο και σκληρό φακό επαφής. 

Φυσικά, μετά από τόσα χρόνια, η γυναίκα δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς βρέθηκε εκεί ένας φακός επαφής ή ίσως για πόσο καιρό ήταν εκεί, αφού δεν φορούσε πια φακούς. Όμως, η μητέρα της θυμήθηκε ότι πριν 28 χρόνια η κόρη της είχε χτυπήσει με το φτερό (της μπάλας αντιπτέρισης).

Οι θεράποντες ιατροί συμπαίραναν ότι αυτός ο φακός επαφής μεταφέρθηκε τη στιγμή του τραυματισμύ στο αριστερό άνω βλέφαρο και παρέμεινε εκεί για 28 χρόνια.

Οι ιατροί συμφωνούν πως είναι αξιοπερίεργο πώς ο φακός προκάλεσε οίδημα και μόλυνση μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, ιδίως όταν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές