Κυβέρνηση

Για δομικό ανασχηματισμό ετοιμάζεται ο Α.Τσίπρας: Ως και 12 αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο - Ποιοι φεύγουν

Για δομικό ανασχηματισμό πριν την ΔΕΘ ετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Η τραγωδία στο Μάτι δεν αφήνει περιθώρια, ενώ ήταν αυτή που όπως όλα δείχνουν έχει επισπεύσει τον ανασχηματισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο να αλλάξει ριζικά η εικόνα και να διασωθεί.

Το έδειξε και χτες. Τους έστειλε όλους για συνέντευξη τύπου και αργότερα τους....καρατόμησε. Αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ, ΠΥ, Τόσκας. Μόνο ο Τζανακόπουλος έμεινε ακόμα από εκείνο το πάνελ.

Ο Ανασχηματισμός από πολλούς τοποθετείται τις ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο με πιο πιθανή ωστόσο την εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου.

Τα πρόσωπα που ακούγονται είναι πολλά.

Κατά πολλούς δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης φεύγει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη θέση αυτή αναμένεται να μπει άλλο πρόσωπο.

Ακούγονται επίσης τα πρόσωπα όπως εκείνα της κυρίας Κονιόρδου και των κυρίων Κουρουμπλή και Αποστόλου.

Ο ανασχηματισμός ωστόσο δεν φαίνεται ότι θα περιοριστεί σε επίπεδο υπουργών.

Ακούγεται ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις και αλλαγές που αφορούν σε επτά υφυπουργούς, ενώ συνολικά οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που θα μετακινηθούν ή θα αλλάξουν θα είναι περί τους 12.

Στη λίστα με τους… αμετακίνητους φαίνεται ότι βρίσκονται ο Νίκος Κοτζιάς, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Πάνος Καμμένος.

Ο Τσίπρας φέρεται να αποφάσισε να «καθαρίσει” και τον πιο επικίνδυνο εσωκομματικό του αντίπαλο, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αυτή αναμένεται να είναι και η μεγάλη έκπληξη.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του Τσίπρα, σε ότι έχει να κάνει με την διατήρηση του απόλυτου ελέγχου της Κουμουνδούρου, την επόμενη μέρα της βαριάς ήττας που αναμένει τον ΣΥΡΙΖΑ, στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές.

Ο Τσακαλώτος στο εσωτερικό είναι ο άτυπος επικεφαλής της μοναδικά ισχυρής τάσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ των «53” την οποία ο Τσίπρας υπολογίζει.

Σε ότι έχει να κάνει με τους πιθανούς αντικαταστάτες του Τσακαλώτου, προσανατολίζεται στις λύσεις Χουλιαράκη, Λιάκου.

O Γενικός Γραμματέας Γιάννης Καπάκης αναμένεται να αντικατασταθεί άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας, και σε κάθε περίπτωση πάντως πριν ακόμα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

O Γιάννης Ταφύλλης, πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών, καθώς και Ψηφιακής Πολιτικής, είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το κόλπο Τσίπρα: Πρώτα τους έστειλε για συνέντευξη και έπειτα τους καρατόμησε

Χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρες εβδομάδες από την τραγωδία στο Μάτι με τους 91 νεκρούς για να ξηλωθούν οι ηγεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Ο αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης έλεγε στη συνέντευξη Τύπου της 26ης Ιουλίου:

«Δεν θα έκανα και σήμερα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα διαφορετικό. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων ήταν απόλυτα ενδεδειγμένη. Απλώς, όταν μιλάμε για φυσικές καταστροφές ενίοτε ξεπερνούν και τις δυνατότητες του μηχανισμού.» Τελικώς, πήγε σπίτι του.

Όσο για τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, που επίσης πήγε σπίτι του, δήλωνε σε εκείνη τη συνέντευξη: «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Έκαναν εξαιρετική δουλειά, αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακά χρόνους, γιατί αν δεν προλάβαινε να αδειάσει ο δρόμος από τα αυτοκίνητα, σήμερα θα ζητούνταν ευθύνες από την ΕΛΑΣ για την πυρκαγιά.»

Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος, ενώ, νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.

Οι αλλαγές έρχονται μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο οποίος σε εκείνη τη συνέντευξη δήλωνε ότι προσπαθούσε να βρει τα λάθη που έγιναν και δεν έβρισκε μεγάλα λάθη, επιχειρησιακά.

Τελικά από το πάνελ εκείνης της συνέντευξης έμεινε μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...