Κόσμος

Γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος όταν γίνει βασιλιάς μπορεί να λέγεται Αρθουρ;

Παρόλο που ο πρίγκιπας Κάρολος είναι πρώτος στη διαδοχή του θρόνου και ως εκ τούτου θα αναλάβει τα βασιλικά καθήκοντα μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας μπορεί να μην λέγεται καν πρίγκιπας Κάρολος Γ’, αλλά να πάρει ένα άλλο όνομα.

Σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ και συγγραφέα του βιβλίου «On Duty with the Queen», Ντίκι Άρμπιτερ, ο Κάρολος θα μπορούσε να επιλέξει ένα από τα άλλα μεσαία του ονόματα για να το χρησιμοποιεί ως βασιλιάς.

Μιλώντας στο περιοδικό Hello, είπε: «Μπορεί να επιλέξει ένα από τα άλλα του ονόματα, όπως Φίλιππος, Άρθουρ ή Τζορτζ».

Αυτό δεν είναι μια ασυνήθιστη πρακτικά μεταξύ των Βρετανών Βασιλιάδων και βασιλισσών. Ο πατέρας της βασίλισσας Άλμπερτ επέλεξε να γίνει βασιλιάς Γεώργιος Δ’ ενώ το πρώτο όνομα του βασιλιά Εδουάρδου του ΣΤ’ ήταν επίσης Άλμπερτ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του, Καμίλα

Ο Ντίκι αποκάλυψε επίσης ότι ο πρίγκιπας Κάρολος θα κληρονομήσει μια πληθώρα εντυπωσιακών τίτλων, όπως ο δούκας του Λάνκαστερ, Ανώτατος κυβερνήτης της Αγγλικής Εκκλησίας, επικεφαλής της Κοινοπολιτείας και βασιλιάς άλλων περιφερειών και εδαφών. Και πρόσθεσε: «Ο Κάρολος θα είναι επίσης Λόρδος του Μαν και δούκας της Νορμανδίας, αλλά γενικά θα είναι γνωστός ως βασιλιάς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...