Κόσμος

Γερμανία: Πορεία μνήμης για την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Χίτλερ - Φόβοι για συγκρούσεις

Γερμανοί νεοναζί αφορμή την 31η επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Αδόλφου Χίτλερ, Ρούντολφ Ες πραγματοποιούν πορεία στο Βερολίνο.Φόβοι για συγκρούσεις με ακροαριστερούς

Η πορεία θα γίνει στην περιοχή Σπαντάου. Ο Ρούντολφ Ες αυτοκτόνησε στη φυλακή, στην οποία βρισκόταν υπό κράτηση στο Βερολίνο.

Η πορεία θα γίνει από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σπαντάου ως την Βίλχελμστρασε, όπου βρισκόταν η φυλακή των συμμάχων για τους εγκληματίες πολέμου στην οποία κρατείτο ο υπαρχηγός του Χίτλερ, αποκλείστηκε λίγο μετά την έναρξή της από ομάδες ακροαριστερών.

Αιτήματα να απαγορευτεί η πορεία

Οι μετέχοντες στην πορεία στη μνήμη του Ες είχαν υποβληθεί σε έλεγχο πριν από την πορεία καθώς η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει την εξύμνηση του υπαρχηγού του Χίτλερ με τη χρήση λέξεων ή εικόνων.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί πέρυσι για να εμποδίσουν συγκρούσεις μεταξύ των νεοναζιστών και των ακροαριστερών.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που διατυπώνονται κάθε χρόνο για να απαγορευτεί η πορεία των νεοναζιστών, συνήθως επιτρέπεται η διεξαγωγή της σε σεβασμό στο θεμελιώδες δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης