Κοινωνία

Βρετανία: Δικαιώθηκε Χριστιανή νοσοκόμα που απολύθηκε γιατί έδωσε σε ασθενή την Βίβλο

Μια βρετανή νοσοκόμα, η Sarah Kuteh, που απολύθηκε γιατί έλεγε στους ασθενείς για την χριστιανική της πίστη και επειδή έδωσε σε ασθενή την Αγία Γραφή, δικαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από διετή έρευνα.
Μετά την απόλυσή της, το Νοσοκομείο Darent Valley στη νότια Αγγλία ανέφερε τη Sarah στο Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιών (NMC), αμφισβητώντας την "ικανότητά της να εξασκήσει τα καθήκοντά της", δήλωσε η Christian Concern, η οποία ανέλαβε την υπόθεση της.

Για σχεδόν δύο χρόνια από τότε, το NMC πραγματοποίησε μια σειρά ακροάσεων για να καθορίσει εάν η Sarah θα συνεχίσει να είναι σε θέση να ασκήσει την εργασία της ως νοσοκόμα.

Η 49χρονη αδερφή υποστηρίχθηκε από το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο και ανέθεσε σε εξέχοντα δικηγόρο, τον Jonathan Storey, να την εκπροσωπήσει στις ακροάσεις.

Στις 26 Ιουλίου, η επιτροπή του NMC αποφάσισε ομόφωνα ότι η Kuteh ήταν πλήρως "κατάλληλη για την άσκηση" και απέρριψε όλους τους περιορισμούς της.

Η απόφαση του NMC έρχεται δύο χρόνια μετά την απόλυσή της από το νοσοκομείο του Κεντ όπου δούλεψε.

Η Kuteh ουδέποτε κατηγορήθηκε για κλινική αποτυχία ή αδίκημα, αλλά της είχε ενημερωθεί από την διοίκηση ότι η ικανότητά της στην άσκηση των καθηκόντων της ήταν μειωμένη και δεν είχε «σεβαστεί την ισότητα και την ποικιλομορφία».

Η αδελφή έχει 15 χρόνια εμπειρίας και κατά μέσο όρο παρακολουθούσε περίπου 30-40 ασθενείς την εβδομάδα και σε διάστημα έξι μηνών μίλησε σε εκατοντάδες ασθενείς, δήλωσε ο Christian Concern.

Συμπλήρωσε δε ότι αν και η Kuteh δεν είχε καμία πρόθεση να επιβάλει τις πεποιθήσεις της σε άλλους, θα τους έλεγε μερικές φορές για το πώς η πίστη της στον Χριστό την βοήθησε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες.

"Θα τους καθησυχάσω, βασισμένη στη χαρά και την ειρήνη που πραγματικά βρήκα στον Ιησού", έλεγε.

Τον Απρίλιο του 2016, η νοσοκομειακή της προϊταμένη ήρθε στο γραφείο της και της είπε ότι είχε ενημερωθεί από άλλο προσωπικό για μερικές καταγγελίες ασθενών ότι είχε συζητήσει μαζί της για τη θρησκεία της.

Η Kuteh είπε ότι εφεξής θα συζητούσε για τη θρησκεία μόνο εάν την ρωτούσε η ασθενής.

Αλλά τον Ιούνιο του 2016, κλήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης και σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι είχαν κατατεθεί περαιτέρω καταγγελίες.

Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, αποδεσμεύτηκε των καθηκόντων της και της είπαν να μαζέψει τα πράγματά της και να αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Ο Kuteh είπε ότι η εμπειρία ήταν «ενοχλητική και πολύ οδυνηρή».

"Βγήκα έξω από αυτό το νοσοκομείο μετά από όλα όσα είχα κάνει όλα μου τα χρόνια ως νοσοκόμα και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να μιλήσω ούτε σε κανέναν από τους συναδέλφους μου", είπε.

"Το μόνο που είχα κάνει ήταν να νοσηλεύσω και να φροντίζω τους ασθενείς. Πώς θα μπορούσε ποτέ να είναι βλαβερό να πει κάποιος για τον Ιησού;" ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...