Κυβέρνηση

Αυτός θα είναι ο νέος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετά την «καρατόμηση» Καπάκη;

Μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ακολούθησαν οι «καρατομήσεις» των Αρχηγών ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Καπάκης αναμένεται να αντικατασταθεί άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας, και σε κάθε περίπτωση πάντως πριν ακόμα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει σήμερα το Νews24/7, ο Γιάννης Ταφύλλης, πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών, καθώς και Ψηφιακής Πολιτικής, είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε υφυπουργείο που θα ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανόν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που σήμερα βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών με επικεφαλής αναπληρωτή υπουργό, να καταστεί εκ νέου αυτόνομο υπουργείο.

Η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, θα πραγματοποιηθεί με τον ανασχηματισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ