Κυβέρνηση

Αυτά είναι τα 13 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Δεκατρία νέα πρόσωπα έφερε στην κυβέρνηση ο ανασχηματισμός που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ των αναβαθμισμένων στελεχών είναι ο Μιχάλης Καλογήρου, που πήρε τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά την αποχώρηση του Σταύρου Κοντονή, αλλά και ο Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος από ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έγινε Υφυπουργός στο ΥΠΨΗΠΤΕ, υπό τον Νίκο Παππά. Επίσης για πρώτη φορά υπουργοποιείται ο Παναγιώτης Ρήγας που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το "άνοιγμα" προς τα αριστερά περιλαμβάνει την υπουργοποίηση της πρώην Υπουργού των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου που ορίστηκε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης - αλλά και της Μυρσίνης Ζορμπά, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο Σημίτη, στη θέση της Λυδίας Κονιόρδου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Από τον χώρο της κεντροαριστεράς προέρχεται και ο Μάρκος Μπόλαρης που αναλαμβάνει υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Θρησκευμάτων.

Στην κυβέρνηση εισήλθε τελικά η ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη την ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αναλαμβάνει Υφυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δύο νέες προσθήκες και υπουργείο Εσωτερικών, καθώς υφυπουργός αναλαμβάνει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι επίσης ο βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, που ορίστηκε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Γιώργος Δημαράς (προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους) που ορίστηκε υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και η Ολυμπία Τελιγιορίδου που αναλαμβάνει υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ