Κόσμος

Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζητά από την ΕΕ ο ΥΠΕΞ της Μ. Βρετανίας

Να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit με πιο ανοιχτό μυαλό καλεί την ΕΕ ο ΥΠΕΞ της Μεγάλης Βρετανίας

Να ακολουθήσει τις ΗΠΑ και να επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας καλεί την ΕΕ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Jeremy Hunt αναφερόμενος στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου Sergei Skripal.

Το Λονδίνο είναι πεπεισμένο πως πίσω από αυτήν την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα βρίσκεται η Ρωσία.
«Η ρωσική εξωτερική πολιτική επί Vladimir Putin έχει κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο μέρος» αναμένεται να πει ο Hunt κατά τη σημερινή πρώτη του διπλωματική επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Hunt θα καλέσει την Ε.Ε. «να διασφαλίσει ότι οι κυρώσεις της κατά της Ρωσίας είναι επαρκείς και ότι στέκεται πραγματικά στο πλευρό Βρετανίας και ΗΠΑ».

Ο ΥΠΕΞ της Μ. Βρετανίας αναμένεται να αναφερθεί και στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, επισημαίνοντας πως εάν δεν επέλθει συμφωνία για το Brexit, η εξέλιξη αυτή θα αποσταθεροποιήσει τη διεθνή τάξη σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Για αυτό το λόγο ο Hunt και αφού υποστηρίξει ότι μια μη συμφωνία για το Brexit θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ευρωπαϊκή ενότητα, θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις επί των προτάσεων της Μ. Βρετανίας με «ανοιχτό μυαλό»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...