Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιμανδρίτης κατά Αμβρόσιου: Μαζέψου! Είσαι πνευματικός Νέρωνας όχι Παπαφλέσσας

Δριμεία επίθεση κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιου εξαπέλυσε ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης από το Αννόβερο της Γερμανίας.

Με ειρωνεία αρχικά και με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην συνέχεια ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, γνωστός για τις επιθέσεις του και στην λεγόμενη "αγία ανυπακοή" με αφορμή τις διακοπές μνημόνευσης Αρχιερέων ή του ίδιου του Πατριάρχη, σχολιάζει:  "Μάθαμε εκ του αποστάγματος της σοφίας τους ότι οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές αποτελούν έκφραση της οργής του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων που χάθηκαν ή καταστράφηκαν από υλικής πλευράς ή ακόμη πιο προχωρημένο, γιατί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι άθεος!  Πόση οργή τώρα μπορεί να έχουν προκαλέσει στο Θεό οι αμαρτίες των εξάχρονων ή των εννιάχρονων παιδιών, αυτοί μόνο μπορούν να ξέρουν. Ή γιατί έκανε αυτή τη διάκριση ο Θεός και έκαψε μόνο την Αττική ενώ ο κ. Τσίπρας ο άθεος είναι πρωθυπουργός όλης της Ελλάδας, πάλι μόνο αυτοί γνωρίζουν!"

Αντιπαραθέτει δε το επιχείρημα πως "Ο Θεός παραμένει αναλλοίωτος, Θεός της Αγάπης, Αγαθός και Φιλάνθρωπος, Οικτίρμων και Ελεήμων, Μακρόθυμος και Πολυέλεος και Αληθινός. Με τον τρόπο που τον παρουσίασαν όμως αυτές τις ημέρες κάποιοι τον έκαναν Θεό φοβερό, εκδικητικό και απάνθρωπο. Όταν εκφωνούν στην Θεία Λειτουργία όλοι αυτοί "ότι ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις…" τι σκέφτονται άραγε εκείνη τη στιγμή; Αράδιασαν ένα σωρό εδάφια για να τεκμηριώσουν τον παραλογισμό τους, γιατί περί παραλογισμού πρόκειται, διότι όλα αυτά τα εδάφια κατά κύριο λόγο αναφέρονται σε συγκεκριμένα γεγονότα και σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, δεν αποτελούν "προφητείες" της καταστροφής της Αττικής από πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2018".

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον χαρακτηρισμό "αγαπούληδες" που απήυθυνε ο κ. Αμβρόσιος. "Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ειρωνεύονται εκείνους που επικαλούνται την αγάπη του Θεού, ονομάζοντάς τους "αγαπούληδες". Σπουδαία μομφή! Σύμφωνα με αυτή τους τη λογική "αγαπούλης" είναι και ο Θεός ο οποίος "ούτω ηγάπησεν τον κόσμον…" (Ιωαν. 3,16), "αγαπούλης" είναι και ο Ευαγγελιστής της αγάπης Ιωάννης, "αγαπούλης" είναι και ο Απόστολος Παύλος ο οποίος μεταξύ άλλων έχει συγγράψει και τον "Ύμνο της Αγάπης", "αγαπούληδες" είναι και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, οι οποίοι ό,τι έκαναν, το έκαναν για την αγάπη του Χριστού" σχολιάζει και συμπληρώνει:
"Γιατί αδελφοί και πατέρες σας ενοχλεί η αγάπη του Χριστού; Ξέρετε γιατί; Διότι είσαστε "πνευματικοί" Νέρωνες. Σας αρέσει να ανάβετε φωτιές στις ψυχές των ανθρώπων. Σας αρέσει να προκαλείτε για να διαφέρετε. Άδικος κόπος όμως, γιατί έτσι κι αλλιώς είσαστε διαφορετικοί. Δεν δένετε με το υπόλοιπο σώμα της Εκκλησίας. Έχετε παρασύρει κάποιους, τους έχετε μετατρέψει σε οπαδούς και αλαλάζοντας "πολεμικές" ιαχές ελαύνετε. Το αποτέλεσμα; Όσοι τυχαίνουν στο πέρασμά σας να τρομάζουν και να τρέχουν να απομακρυνθούν, να κρυφτούν από εσάς. Έχετε προσέξει πως με τη στάση σας αντί να φέρνετε κόσμο στην Εκκλησία, αντιθέτως διώχνετε; Αναλογιστήκατε σε πόσες ψυχές κάνατε ζημιά αυτές τις μέρες με όσα είπατε και γράψατε;

Μέσα στην όλη θλίψη λόγω των τελευταίων συμβάντων θυμηδία προκαλεί η κοινή θέση σας, ότι ακόμα και για τις πυρκαγιές αιτία είναι ο λεγόμενος "οικουμενισμός" σας. Το δήθεν "αντιοικουμενιστικό" παραλήρημά σας σάς οδήγησε να γράφετε ό,τι σας κατέβει! Κάποιος μάλιστα ανεκδιήγητος αποτυχημένος και αποτειχισμένος ταυτοχρόνως ιερέας έφτασε στο σημείο να γράψει ότι για τις φωτιές στην Αττική φταίει η τελευταία επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη!

Να το πω έτσι απλά-απλά: Για μαζευτείτε, για προσέχετε λίγο, γιατί αυτά που λέτε και γράφετε χρησιμοποιούνται ως σενάρια θεατρικών επιθεωρήσεων. Ανασκουμπωθείτε και δείτε πώς θα βοηθήσετε υλικά και ηθικά τους δοκιμαζομένους συνανθρώπους σας και σταματήστε να είσαστε "πνευματικοί" Νέρωνες, νομίζοντας πως είσαστε μπουρλοτιέρηδες και Παπαφλέσσες!"

Υπενθυμίζεται πάντως πως χθες την δική του απάντηση στους επικριτές του έδωσε ο Ιεράρχης του Αιγίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...