Κόσμος

Απίστευτο! - Η νεαρή Σύρια κολυμβήτρια που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς, συνελήφθη για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα!

Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου αναδεικνύει την ιστορία της Σάρα Μαρντίνι από τη Συρία που συνελήφθη στην Ελλάδα υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Ποια είναι η Σάρα Μαρντίνι; Μαζί με την αδερφή της, Γιούσρα, έγιναν γνωστές προ ετών όταν, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο.
Τα κατάφεραν γιατί στη Συρία ήταν και οι δύο πολλά υποσχόμενες κολυμβήτριες.
Ενώ η Γιούσρα συνέχισε τις προπονήσεις στη Γερμανία και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σάρα επέστρεψε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με μία ΜΚΟ που προσπαθούσε να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Όπως γράφει η Tageszeitung «κανονικά ήθελε να επιστρέψει στο Βερολίνο, καθώς από τη Δευτέρα θα συνέχιζε τη φοίτησή της σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Την περασμένη Τρίτη η Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα.
Την ίδια μέρα η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ένα εγκληματικό δίκτυο για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες.
Λέγεται ότι οι ακτιβιστές συνεργάζονταν με διακινητές και βοηθούσαν κάποιους ανθρώπους να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Επίσης, λέγεται ότι παρακολουθούσαν την επικοινωνία, μέσω ασυρμάτου, της ελληνικής ακτοφυλακής, καθώς και της Frontex».

Η Σάρα Μαρτίνι συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΡίοΗ Σάρα Μαρτίνι συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για την υπόθεση. Πάντως ο Φλόριαν Μπέκερ, διευθυντής του ιδιωτικού πανεπιστημίου στο οποίο φοιτεί η Σάρα Μαρντίνι, δηλώνει στην Tageszeitung: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε η Σάρα να βγει από τη φυλακή και να συνεχίσει τις σπουδές της. Έχει δουλέψει τόσο σκληρά γι αυτές...».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...