Εσωτερική Ασφάλεια

Ανθρωποκτονία από πρόθεση στους τρεις μετανάστες για τη φονική ληστεία στου Φιλοπάππου


Ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν στον 25χρονο αλλά ισχυρίστηκαν ότι παραπάτησε και έπεσε μόνος του στο γκρεμό. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες για το θάνατο του 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Πρόκειται για δύο άνδρες 17 και 28 ετών Πακιστανικής υπηκοότητας και έναν ιρακινής, 25 ετών.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν με σπασμένο μπουκάλι στον άτυχο νεαρό με σκοπό να τον ληστέψουν, ισχυρίστηκαν όμως ότι παραπάτησε και έπεσε μόνος του στον γκρεμό.

Οι αρχές εκτιμούν ότι υπήρξε και φυσική επαφή με τους δράστες, καθώς είχαν κόψει από τον 25χρονο τις τρεις αλυσίδες που φορούσε στο λαιμό του, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν σε μικρή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος, ενώ η τρίτη δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για μέλη συμμορίας 10 ατόμων, που δρα στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις ληστρικές επιθέσεις που διέπραξε η συμμορία τον τελευταίο μήνα και συμμετείχαν οι συλληφθέντες, ενώ αναμένεται η εξιχνίαση και άλλων καθώς θύματα ληστειών θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ